Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sylvegård om SHL-stjärnan: Vi är nära

Rhett Rahkshani.Bild: PETER HOLGERSSON
Malmö Redhawks amerikanska värvningspolitik är en familjeaffär. Först blev Noah Welch klar. Nu är hans svåger Rhett Rakhshani nära en övergång till Redhawks.
– Det är småsaker som återstår. Vi är nära en överenskommelse, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.
Sydsvenskan har tidigare berättat att Rhett Rakhshani är på gång.
– Han är en målskytt av rang, en högerskytt som vi behöver.
Rhett Rakhshani har stor erfarenhet av SHL. 28-åringen har spelat en säsong för HV71, två år för Växjö och senast för Linköping. På 33 matcher för östgötaklubben producerade forwarden 29 poäng (14+15).
– Rhett är en toppspelare i SHL. Och det är en riktigt bra kille.
Om allt går i lås med Rhett Rakhshani ansluter han troligen i början av oktober. Det beror på de svenska skattereglerna, där en spelare med artistkontrakt endast får vistas i Sverige 183 dagar om året.
– I så fall missar Rhett två veckor av serien, säger Patrik Sylvegård.
Ni har inte funderat på att Rhett Rakhshani kan bo i Danmark under den första tiden?
– Vi tittar kanske på det, men reglerna är stränga, säger Sylvegård.
Patrik Sylvegård menar också att Malmö Redhawks måste hitta ytterligare en bra center. Skellefteås 34-åring Erik Forssell är på tapeten.
– Han finns med på radarn. En tvåvägsspelare som gör mellan 20 och 30 poäng varje säsong. Han har spelat sex SM-finaler. Det hade varit en bra spelare för oss. En som kan sätta den karaktären vi vill ha på laget.
Patrik Sylvegård håller fortfarande dörren på glänt för en fortsättning med Mathias Tjärnqvist, 37 år.
– Han betyder så mycket i omklädningsrummet.
Gå till toppen