Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Tio nya skånska kaféer in i White Guide

Tio nya skånska kaféer kommer att finnas med i White Guide Café när de presenterar sin rankning om två veckor. Sju av de nya kaféerna finns i Malmö.

Linda Nilsson driver Raw Food House på Friisgatan i Malmö. Nu finns de listade i White Guide Café.Bild: Emma Larsson
Malmös representation i den svenska kaféguiden White Guide Café växer stort under 2016. Förra året fanns 15 Malmökaféer med i guiden, men i år har det ökat till 21.
Den 30 maj presenterar White Guide nämligen årets kaférankning, men redan nu är det klart vilka kaféer som kommer att finnas med i årets guide. Tio nya skånska kaféer tar steget in i White Guide Café och sju av dem finns i Malmö.
Ett av dem är Raw Food House på Friisgatan i Malmö.
– Jag är fantastiskt glad såklart. Vi har väntat på det här i fem år, säger grundaren och ägaren Linda Nilsson.
Är det speciellt att ett rawfood-kafé kommer in i guiden?
– Ja, mitt hjärta brinner ju för en grön och hållbar livsstil och det känns som att det här kommer rätt i tiden. Medvetenheten i samhället är större idag.
Vad betyder White Guide-platsen rent konkret för er?
– Vi hoppas såklart att vi får fler gäster i sommar. Många får ju inspiration i guiden om vart de ska åka.
Har du några expansionsplaner?
–Vi har absolut sådana tankar där vi vill hitta nya vägar att dela detta med fler. Vi har diskussioner med återförsäljare och annat, säger Linda Nilsson.
De andra nya kaféerna i Malmö är: Atrium kaffebar, Bagaren & Bonden, Fyn, Number 6, St Jakobs stenugnsbageri i Slottsstaden och Söderberg & Sara på S:t Knut. Tre av de nya kaféerna ligger alltså runt S:t Knut, två av dem i Slottsstaden, en på Värnhem och ett på Friisgatan.
De tre andra nya skånska kaféerna i guiden är Byvägen 35 i Sankt Olof, Café Dessert i Höganäs och Rapp’s konditori i Torekov.
Bagaren & Bonden på Hermansgatan i Malmö.Bild: Albin Brönmark
Sedan tidigare är följande Malmökaféer redan representerade i White Guide: Kafé Agnez, Bar Italia, Djäkne kaffebar, Green Queen, Hollandia, Kaffebaren på Möllan, Kaka på kaka, Lilla kafferosteriret, Noir, Patisserie David, Slottsträdgårdens kafé, Solde, Systrar och bröder, Uggla kaffebar.
Och i övriga Skåne finns följande kaféer med även i år: Kaffestugan Alunbruket i Brösarp, Kafe Bokhandlaregården i Båstad, Bäckdalens café Orangeriet i Båstad, Da Aldo i Skanör, Drömbageriet i Gärsnäs, Fahlmans i Helsingborg, Flickorna Lundgren på Skäret, Fröknarnas café i Hässleholm, Inkognito bistrocafé i Lund, Café Killeröd i Båstad, Koppi i Helsingborg, Kust Café i Falsterbo, Lillaro i Förslöv, Love Coffee Roasters i Lund, Madame Blå i Skåne Tranås, Madrix i Hässleholm, Mandelmanns trädgårdar i Simrishamn, Olof Viktors i Glemmingebro, Patisseriet i Lund, Pumpans på Ven, Solbackens wåffelbruk i Båstad, St Jakobs stenugnsbageri i Lund, Söderberg & Sara i Ystad, Vildrosor & Höns i Perstorp och Vismarslövs café och bagarstuga i Klågerup.
Det enda Malmökafé som försvunnit ur White Guide Café i år är Coffee Maniac som har stängt.
Håll koll på Malmös kaféliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen