Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är hemmet där 65 000 tittar in

Om du, liksom 65 400 andra, följer New home by Nina på Instagram känner du igen dig i Staffanstorpsvillan. Nina Lilja lägger ut inspirationsbilder från sitt eget hem nästan varje dag. Vi tittade in hos en av Sveriges största inredningsinstagrammare.

"När jag var föräldraledig satt jag och funderade mycket på inredningsdetaljer. Borde man sätta en hylla där? Sedan tänkte jag att det kunde vara kul att dela med mig" säger Nina Lilja om hur hon startade Instagramkontot.Bild: Ingemar D Kristiansen
Ljus, skandinavisk och feminin. Så beskriver Nina Lilja sin stil.Bild: Ingemar D Kristiansen
En ståtlig rosa hortensia står på matsalsbordet i det omsorgsfullt stylade vardagsrummet. Men det visste jag redan innan jag kom, eftersom jag redan sett blomman i mitt bildflöde, med en liten kommentar om familjens planer för dagen.
Det är så Nina Lilja jobbar med sin sociala medier-kanal. Några rader om sitt liv, kombinerat med inredningsinspiration. Det har visat sig vara en fullträff och hennes konto är ett av de största i sitt slag i Sverige.
– Jag tror att mycket handlade om tajmingen. När jag började för snart två år sedan var Instagram i ett skede när det växte mycket. Från början hade jag väldigt lantlig inredning. Shabby chic. Det var väldigt popuärt då. Men det mesta av det har jag rensat ut nu, säger Nina Lilja och skrattar.
Soffbordet.Bild: Ingemar D Kristiansen
En detaljbild från köket.Bild: Ingemar D Kristiansen
Hennes hem ser inte exakt likadant ut i många dagar. Det har hängt med sedan barnsben då hennes föräldrar förundrades över hur många gånger ett barn kunde möblera om ett rum. Inredningsintresset innebär att hon själv samlar mycket inspiration från andra bloggare och butiker.
Vardagsrummet från ett annat håll.Bild: Ingemar D Kristiansen
Drömmen är att kunna starta en egen webbshop och att ta steget ut och börja blogga. Då hade hon säkert också kunnat tjäna lite pengar på sitt stora genomslag. Som det är idag får Nina Lilja inget mer än massvis av positiva kommentarer för sin Instagram.
– Många tror kanske att vi är stenrika, men jag jobbar hårt, säljer och köper på Blocket och grejar och donar mycket själv. Förra helgen stod jag på loppis och sålde grejer, så jag har råd att köpa nya. Och den här köpte jag på Dollarstore för femton kronor, säger hon och lyfter upp en ljuslykta i glas.
Dottern Astrid Lilja har också ärvt mammas inredningsintresse och brukar plocka ut alla ljusstakar ur skåpen och ordna om.Bild: Ingemar D Kristiansen
Nina Lilja beskriver sin nuvarande stil som ljus, skandinavisk och ganska feminin. Modern, men ändå hemtrevlig. En favoritplats i hemmet är uteplatsen som byggts på trädäck i kanten av trädgården. Därifrån anas också uteduschen som genererade många likes på Instagram när den var ny.
– Mest likes får jag vanligtvis av vybilder, när jag tar en bild över hela rummet. Det är väl för att folk vill se hela sammanhanget. Samtidigt har jag bestämt mig för att ta de bilderna som jag själv gillar. Det kan vara på en ny soffkudde eller en matta.
Många detaljer i hemmet går i brons- och mässingstoner.Bild: Ingemar D Kristiansen
Mycket reaktioner får hon också när hon lägger ut en vardagsbild, med spår av vanligt småbarnsliv. "Vad skönt att se att du också har det stökigt" låter kommentarerna då.
– Det är väl självklart tycker jag, att man lever ett liv hemma. Disken flyger inte bort från diskbänken av sig själv. Men det betyder ju inte att jag blir inspirerad av sådana bilder. Jag vill ta bilder som jag själv mår bra av.
Vill du ha fler nyheter från Staffanstorps kommun? Gå då in och gilla "Här i Staffanstorp" på Facebook och få alla våra senaste Staffanstorpsnyheter rakt in i ditt eget flöde.
Gå till toppen