Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: ”Alla på flyget tycker inte det är gulligt med era gapande telningar”

Varför i hela världen tar man med spädbarn som inte har någon behållning av en resa. Och varför utsätter man helt egoistiskt andra resenärer för denna terror? Det undrar dagens insändarskribent. Bilden är tagen i ett annat sammanhang och barnen på bilden kan mycket väl ha varit tysta under hela resan.Bild: Lars Pehrson / SvD / TT
Så har vi upplevt ytterligare en flygresa med gallskrikande barn. Nästa gång blir det med hörselskydd eller när och om det införs vuxenflyg.
Efter att sett fram emot en efterlängtad och avkopplande semester anländer vi till flygplatsen. Barn som far runt benen på övriga resenärer skrikande och tjoande och under föräldrarnas leende överinseende. Inte en tillstymmelse till hänsyn. Nåja, på planet lär de få sitta still i alla fall.
Men då bryter helvetet löst.
Illvrålande spädbarn och ilskna skrikande barn i 2-3-årsåldern. En del föräldrar känner sitt ansvar mot andra resenärer och försöker tysta sitt/sina barn, medan andra låter dem skrika. Så fortsätter det hela resan. Denna gång med tre timmars ihållande skrik. Semestern börjar bra…
En annan gång är det en långflygning med vrålande barn. När några slutat sätter andra igång. Ingen avkoppling där.
Varför i hela världen tar man med spädbarn som inte har någon behållning av en resa. Och varför utsätter man helt egoistiskt andra resenärer för denna terror?
Nej, stanna hemma med era småbarn om ni inte kan få passning till dem och låt oss andra få resa i lugn och ro. Alla tycker inte det är lika gulligt med era gapande telningar.
Det finns dock lysande undantag. Föräldrar som gör allt som står i deras makt att låta sina medresenärer få en lugn resa.
En annan kategori av egoister har barn som passerat spädbarnsstadiet och som tycker att deras barn är de gulligaste i hela världen och bör få göra precis som de vill och därför inte behöver någon uppfostran.
Väluppfostrade barn är gulliga, men tyvärr är de sällsynta. Egoismen genomsyrar hela samhället. Detta var ett exempel. Ett annat är barn som terroriserar i matbutikerna. Men det är en annan historia.
Insändarskribent: Christel Larsson
Christel Larsson bor på Råå tillsammans med sambo och hund, älskar djur och natur och väluppfostrade barn, samt att resa. Arbetar som receptionist/administratör. Har vuxna barn.
Läs också Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen