Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

De sitter i panelen i ”Fråga Lund”

Det blir Lundadominans i panelen när "Fråga Lund" spelas in om några veckor på Arenan. Från Lunds universitet deltar Henrik Widegren, medicine doktor, Jessica Abbott, evolutionsbiolog, samt Gunnar Wetterberg, historiker och hedersdoktor.

Henrik Widegren, läkare, Lund, spexare, skratt, röstvård *** Local Caption *** Henrik Widegren, läkare, Lund, spexare, skratt, röstvårdBild: Bengt Arvidson
I panelen sitter även Gabriella Stenberg Wieser, rymdfysiker vid Institutet för rymdfysik i Kiruna, och Armita Golkar, doktor i psykologi på Karolinska institutet i Stockholm.
40 akademiker har gjort audition, fem passerade nålsögat.
Henrik Widegren är vid sidan om arbetet som läkare på öron-, näsa- och halskliniken även artist och låtskrivare.
– Tv-bolaget Nexiko ringde upp och frågade om jag ville medverka och så fick jag sitta med ett gäng i en panel och svara på frågor, berättar han.
– Jag ska försöka svara på ett pedagogiskt sätt. Vi får frågorna i förväg och det är bra, så att man inte sitter och ljuger för hela svenska folket. När man väl sitter där kan det dyka upp frågeställningar, och dem man ju inte förbereda sig inför, fortsätter han.
De blivande tv-tittarna har nappat på programledaren Kristian Luuks uppmaning att skicka in frågor.
– Vi har fått hundratals frågor. De har drällt in, från allt från treåringar åringar till 99-åringar, säger Julia Törnberg, projektledare.
– Min egen favorit bland de inskickade frågorna är den om ifall fåglar kan vara flygrädda. Den skickades in av en sexåring.
Inspelningarna görs på Sparbanken Skåne Arena den 3,6, 7 och 8 juni.
Gå till toppen