Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nytt regionkontor profilerar Lunicore i Helsingborg

Sofie Bergdahl och Rasmus Andersson är regionchefer för studentkonsultbolaget Lunicores nyöppnade kontor på Campus Helsingborg. De ser det som ett strategiskt mål att rekrytera fler Helsingborgsstudenter.

Sofie Bergdahl och Rasmus Andersson är båda två själva studenter på Campus Helsingborg.Bild: Jenny Leyman
Vad innebär det att ni öppnat nytt kontor?
– Vi har en del konsulter på Campus och det här är en fysisk plats för oss att vara på. Men vi tillbringar inte jättemycket tid på kontoret i nuläget, fokus ligger mer på att synas och nätverka med olika företag och organisationer. Tanken har funnits att öppna i Helsingborg ganska länge nu, det är väldigt roligt att äntligen få sätta igång. Det är inte jättemånga som har koll på oss och vi får mycket positiva reaktioner från näringsliv, skolan och Helsingborgs stad, som varit väldigt stöttande. Det gör att det är ännu roligare, att vi känner oss så välkomna.
Vad har ni för målsättning?
– Att vi ska ha ett fullskaligt kontor här uppe, motsvarande det i Lund. Och att komma de utbildningar som finns här så nära som möjligt, med projekt inom alla de spännande ämnesområden som finns här. I dagsläget har vi en del strategiska kommunikatörer som konsulter, och det är ett strategiskt mål för oss att rekrytera ännu fler. Det är ett växande verksamhetsområde som vi har många uppdrag inom.
Har ni haft någon verksamhet i Helsingborg tidigare?
– Vi har haft projekt med företag i Helsingborgsregionen förut, men det är lite utav en outforskad marknad. Nu kan vi fokusera mer på alla de spännande företag som finns här. Vi representerar totalt sett tjugo olika utbildningar och kommer inte att inrikta oss enbart på de utbildningar som finns här. Vi delar konsultpool med Lundakontoret.
Hur stora ska ni bli i Helsingborg?
– Det här är nytt för alla och ingen vet vad vi kan förvänta oss. Mål i form av antal konsulter kommer när vi känt av lite mer hur det går och hur efterfrågan ser ut. Men vi märker ett stort intresse, och vi vill skapa så många broar mellan näringslivet och studenter som möjligt. Ju fler desto bättre, så resonerar vi. Vår stora vision är ju att bidra med nytänkande i näringslivet i Skåne.
Gör ni uppehåll i era egna studier nu?
– Vi pluggar på heltid parallellt. Alla på Lunicore, förutom vd och vice vd, studerar vid sidan av jobbet. Konsulterna jobbar minst tio timmar per vecka, beroende på projekt. Vi som sitter i ledningsgruppen är halvtidsanställda.
Fem frågor: Lunicore Studentkonsult AB
Vad? Studentkonsultbolag som ägs till 90 procent av Lunds universitet.
Hur? Cirka 60 studenter på universitetet arbetar på konsultbasis, en dryg handfull av dem studerar på Campus Helsingborg. Därutöver har bolaget cirka tio fast anställda.
När? Studenterna arbetar i projekt, ofta av utredande karaktär, åt uppdragsgivare i näringslivet.
Var? Huvudkontor i Lund.
Varför nu? Öppnade nyligen kontor på Campus Helsingborg.
Gå till toppen