Annons

Annons

Annons

Mat & Dryck

Vin
Provence leder i rosa kriget

Aldrig har vi druckit så mycket rosé som nu.Men så har rosévinerna också blivit bättre, torrare, fräschare och mera matvänliga – och fler, konstaterar Anders Fagerström som gillar frisk, örtig rosé.

Text

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Provence har fått övertag i det rosa kriget. Allt fler tillverkare av rosévin har glidit över från hög- och rödrosa roséer till ljusa. Och inte bara det. Också syrafriskhet och torrhet har vunnit terräng, liksom en större örtighet på bekostnad av bred och solsöt och ofta godisliknande frukt.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan