Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ny målvaktstränare efter EM

Efter sju år slutar Lasse Eriksson som fotbollslandslagets målvaktstränare. EM-slutspelet blir hans sista uppdrag. Nye förbundskaptenen Janne Andersson vill ersätta honom med IFK Norrköpings målvaktstränare Maths Elfvendal.

Landslagets målvaktstränare Lasse Eriksson får inte kontraktet förlängt efter EM. Arkivbild.
Eriksson fick beskedet för två veckor sedan att hans kontrakt inte förnyas.
– Det är klart att det är tråkigt, jag hade gärna velat fortsätta. Jag vill ge fotbollen några år till och jobba med den erfarenhet och kunskap jag har. Om jag får den möjligheten och under vilka former får vi se.
– Men det kommer inte att bli i landslaget. Vi kan ju inte ha två målvaktstränare, säger han till TT.
TT: Har du pratat något med Janne Andersson?
– Nej, det har jag inte gjort.
När Lars Lagerbäck slutade som förbundskapten 2009 tackade även Lennart Ljung för sig efter ett långt samarbete. Erik Hamrén valde Eriksson som sin målvaktstränare.
Att Andersson, som tillträder efter EM, vill handplocka sin målvaktstränare har Lasse Eriksson inga synpunkter på. Sådana är spelets regler.
Men han påpekar att det känns vemodigt.
– Det gör det. Det är sju år med landslaget. En fantastisk tid med väldigt många minnen. Det har hänt otroligt mycket under de här åren.
– Det är lite tråkigt när man avslutar något. Samtidigt är det inte slut nu. Vi står inför något. Vad som händer till hösten får vi se.
TT
Gå till toppen