Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Burlöv

Premiär för Åkarps första spelkonvent

På lördag invaderas Åkarp av utklädda rollspelande supernördar. Men alla är välkomna.

Alexandra Hjortswang är ordförande i Sverok Skåne och en av arrangörerna bakom nya spelkonventet Minikon i Åkarp.Bild: Henrik Rosenqvist
Allt började med att Harald Winter, enhetschef Kultur i Burlövs kommun, tog kontakt med Spelens hus i Malmö för att skapa aktiviteter för Möllegårdens kulturs "nördkafé".
– Vi träffades och snackade ihop oss och bestämde att vi borde låta ungdomar i Åkarp prova på olika spel och aktiviteter, säger Alexandra Hjortswang, ordförande i Sverok Skåne.
Sagt och gjort: Nu på lördag kommer funktionärer från Sveroks föreningar i Malmö och Lund att styra upp ett helt litet minikonvent i Åkarp, som fått det passande namnet Minikon. Besökare kommer att få delta i workshops i cosplay (att klä ut sig till sig till figurer ur till exempel serietidningar eller tv-spel), lyssna på föreläsningar och prova på att spela rollspel och figurspel, bland annat.
– Vi hoppas att det här ska bli ett årligt arrangemang i Åkarp och att några lokala personer vill starta en förening och ta över Minikon så småningom, säger Alexandra Hjortswang.
Vem riktar sig Minikon till?
– Alla från tio år och uppåt är välkomna, även om vi i första hand riktar oss till ungdomar, såklart.
– Vi vill visa hur man kan organisera sig kring sin hobby. Med det kommer föreningslivet med demokrati, styrelsearbete och hur man arrangerar event. Jag hoppas att många lokala ungdomar dyker upp!
Minikon drar igång på lördag på Möllegården kultur klockan 12-20 och arrangeras av Kultur i Burlöv och Sverok Skåne.
Gå till toppen