Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zlatan kan nå Cantonas ikonstatus

Allt fler britter vill se Zlatan Ibrahimovic i den engelska ligafotbollen. Men intresset för svensken beror inte enbart på hans sportsliga framgångar. – Zlatan är den mest extrema personligheten i fotbollsvärlden, säger Riath Al-Samarrai från Daily Mail.

Zlatan Ibrahimovic, på väg till Manchester United?
Presskonferensen på Friends Arena hölls hemlig in i det sista. Den brittiska sportjournalisten Riath Al-Samarrai fick höra viskningar på onsdagskvällen och på torsdagen kastade han sig på ett plan till Stockholm. Intresset för vart landslagskaptenen tar vägen härnäst är enormt och den brittiska pressen på plats hoppades på ett Manchesters United-besked.
– Britterna hade älskat honom. Även om Zlatan skulle komma till England mot slutet av sin karriär så har jag inga tvivel om att han skulle bli lika stor och ikonisk som Eric Cantona, säger Riath Al-Samarrai.
Historiskt sett har Ibrahimovic fått en del kritik för att han aldrig presterat mot Premier League-lagen i Champions League och mot det engelska landslagen. Men den kritiken tystnad efter cykelsparken 2012.
– Cykelsparken ändrade den brittiska allmänhetens bild av Zlatan, säger Alistair Scrutton, reporter på Reuters.
Han tror inte att det berömda Zlatan-egot skulle vara något problem så länge det lag svensken hamnar i vinner matcher.
– Zlatan tar med sig spännande fotboll som jag tror kommer att dra besökare. Det handlar om att vinna, om han vinner kan folk ta egoismen, men om han förlorar så är det annorlunda, säger Alistair Scrutton.
Ibrahimovic är i dag 34 år, bara en siffra enligt honom själv, men det finns ändå en del frågetecken kring om han skulle kunna prestera på samma nivå i England som han gjort i Frankrike.
– Det finns många duktiga anfallare i Storbritannien men Zlatan hade varit topp två eller tre, säger Alistair Scrutton.
Att åsiktsmaskinen Zlatan Ibrahimovic skulle kunna ställa till problem och skapa dispyter i ett engelskt klubblag ser Riath Al-Samarrai som en självklarhet och som ett litet experiment
– Han anpassar sig inte, han är inte tyst, han är inte blyg och han försöker inte att vara ödmjuk. När man lyssnar på Zlatan hör man att han bara följer sina egna regler, säger han.
TT
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen