Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Design att ta med sig

Olivier Brückner, Väva. "Vårutställning 2016" visas på Malmö Live t o m 5/6. Industridesignskolan i Lunds utställning, "Degree Exhibition", visas i A-huset, Sölvegatan 24, 3-7/6.Bild: Olivier Brückner
”Tag din säng och gå.” Att min tanke direkt vandrar iväg till en av Jesus mest kända repliker (Johannes, 5:8) beror inte på att designhögskolornas examensutställningar i år specifikt avhandlar religion. Utan på att ett av de starkaste och mest representativa projekten är just en säng som är extra enkel att ta med sig. Då ingen simpel fällhistoria, utan en rätt ”normal”, estetiskt tilltalande möbel vars upphovsman, Olivier Brückner från Industridesignskolan i Lund, tänkt till extra kring allt som påverkar flyttbarheten. Att sängen kan tas isär utan verktyg, att den ryms i en minimal förpackning, att den väger lite. Medryckande är också hans beskrivning av bakgrunden. ”Som utbytesstudent har jag flyttat fyra gånger det senaste året till olika omöblerade rum.” Avgörande för idén var just detta att enkelt kunna flytta, men ändå få med sig något personligt. En möbel som gjort samma resa som han själv, som bidrar till känslan av ett hem.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen