Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

G7 varnar för "Brexit"

Ett brittiskt utträde ur EU skulle kunna få katastrofala ekonomiska konsekvenser, säger G7-ledarna efter sitt toppmöte i Japan.

G7-ledarna.
"Ett brittiskt utträde ur EU skulle vända trenden mot ökad global handel och investeringar, och de arbeten det skapar, och är en ytterligare allvarlig risk för tillväxten", heter det i ett uttalande samtidigt som ledarna var noga med att understryka att det är det brittiska folket som tar beslutet vid folkomröstningen i juni.
– Mötet skickar en signal att vi alla hoppas att Storbritannien fortsatt kommer att vara medlem av Europeiska unionen, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
G7 – som slår fast att tillväxten i världen är en brådskande prioritet – ser också allvarligt på flyktingkrisen i Europa och säger att det är ett problem som hela världen måste hantera.
Mer pengar ska satsas på flyktingsituationen, och den prioriteras högt, både vad gäller den humanitära situationen och roten till krisen, heter det.
TT-AFP
Gå till toppen