Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Här har Malmö ordnat något bra!”

På fredagen startade årets Malmö garden show som verkligen hade tur med vädret. Redan vid elva på förmiddagen var Slottsträdgården full av besökare.

Bild: Tom Wall
Det är sjätte året som Malmö stad arrangerar Malmö garden show. Nedanför den gamla väderkvarnen vid Sklottsträdgården finns visningsträdgårdar och inspirationsbalkonger och på gräsplanen en bit längre bort är det försäljning av växter och trädgårdsprydnader.
Helena Persson och Karin Bengtsson hade rest ända från Göteborg.
Vi brukade resa till mässan Nordiska trädgårdar, men så blev den mest full av tingel tangel, så vi tänkte att vi skulle testa Malmö i år, säger Helena Persson.
Bild: Tom Wall
Hon sköter bostadsrättsföreningens rabatter och är på jakt efter inspiration till skuggiga lägen. Väninnan Helena Persson har en koloniträdgård som hon letar inspiration till. Och de tycker båda att det var värt att resa från Göteborg till Malmö.
- Här har Malmä ordnat något bra!, säger Karin Bengtsson.
Det finns också en hel avdelning för de små.Bild: Charlotte Fagerlund
Förutom inspiration och växtmarknad kommer det även att finnas en rad arrangemang för barn som får prova på att plantera, pyssla, bygga koja och diverse olika tävlingar.
Bild: Tom Wall
FAKTA: Malmö garden show
När: 27-29 maj, kl 10-
Var: Slottsträdgården vid Malmöhus Slott
Inträde: Gratis
Programmet finns här
Gå till toppen