Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Moriskan visar fotbolls-EM på storbildsskärm

Det är bara några veckor kvar till fotbolls-EM som ser ut att bli Zlatan Ibrahimovics sista mästerskap med landslaget. Nu är det klart att Moriskan i Malmö satsar på en EM-fest med quiz, tävlingar, gäster och fotboll på storbildsskärm.

Så här såg det ut för två år sen på Moriskans VM-fest när Iran spelade en av sina matcher.Bild: Albin Brönmark
För två år sen skapade Moriska Paviljongen i Folkets Park i Malmö en VM-fest på sin bakgård. Tusentals besökare kollade på fotbollsmatcherna på storbildsskärm och eftersom Möllevången är den internationella smältdegel som den är så var det gott om folk från de för kvällen tävlande länderna på plats med landslagströjor och flaggor.
Nu upprepar Moriskan succén under fotbolls-EM i sommar.
”Vare sig du är inbitet fotbollsfan, medgångssupporter eller kanske aldrig ens har sparkat en boll, så är det svårt att motstå den unika stämning som kommer med stora fotbollsturneringar. Det är få andra tillställningar som kan frambringa en sådan bergodalbana av känslor, toppar som dalar”, skriver Moriskan i sitt facebookevenemang.
Precis som för två år sen så blir det fotboll på storbildsskärm, quiz, tävlingar, gäster, grillad mat. Programmet leds precis som 2014 av quizmastern och Malmömusikern Kristoffer Jonzon.
Den 10 juni är det premiär med invigningsmatchen Frankrike-Rumänien. Om ni vill planera in de svenska matcherna så är de den 13 juni (Irland), 17 juni (Italien) och 22 juni (Belgien). Och vill du bara se finalen så är den den 10 juli.
Kommer ni att visa alla matcher?
– Ja, men några enstaka matcher kommer att spelas vid samma tidpunkt och vi har inte helt bestämt oss än hur vi kommer att göra vid dessa tillfällen. Antingen kommer vi att göra en prioritering eller så kommer vi att visa båda, säger Jóhann Bjarnason, verksamhetsutvecklare på Moriskan.
Det kompletta programmet med gäster och tävlingar är ännu inte klart.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen