Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Återbud till landslaget – ny lårskada i Malmö FF

Senaste i raden av MFF-skador i lår och ljumskar: Anders Christiansen tvingas lämna återbud till danska landslaget. ”Möjligtvis får vi se över våra matchförberedelser på konstgräs. Rent fysiologiskt är det inte fel att anpassa sig någon dag”, medger nu MFF:s naprapat Wilner Registre.

Anders Christiansen tvingas lämna återbud till danska landslaget efter en lårskada.Bild: Tobias Nykänen
Anders Christiansen har gjort succé i MFF i vår och blev uttagen till Åge Hareides danska landslag på ett återbud. Men besöket i truppen blev bara ett par timmar - någon resa till Japan blev det inte.
– Nu efter matchen i Östersund var han väldigt sliten i lårmuskeln. Vi tog en MR-bild också för säkerhets skull. Medicinskt var han ganska okej, men bilden visade en väldigt trött muskel, säger Wilner Registre och fortsätter:
– Vi har jobbat med honom de sista veckorna. Han har haft känningar och varit högt belastad och löper en hel del. Han har skött sig exemplariskt.
MFF tog beslutet att han inte borde åka. Danmarks medicinska team konfirmerade det.
– Det är vila och behandling som gäller för "AC" nu, säger Wilner Registre.
Parallellt har också Erdal Rakip, som skulle startat i Östersund men som klev av på uppvärmningen, lämnat återbud till det svenska U21-landslaget.
– På honom är det en ljumske som krånglar. Det är väl samma dignitet på den som Guillermo Molins och Rasmus Bengtsson. Han är tillbaka till vi börjar träna.
För de här tidigare skadade spelarna görs det framsteg varje dag.
Men självklart måste man resonera kring situationen, som närmast blivit lite parodisk med slitna ljumskar och lår på halva MFF-truppen.
Ett beslut i våras var att inte träna på konstgräs inför bortamatcher på det underlaget, allt på spelarnas önskan.
– Det var deras subjektiva känsla att det var bättre. Det tog vi hänsyn till då. Vi för förstås en kontinuerlig diskussion och det är inte omöjligt att vi får göra någon korrigering där. Rent fysiologiskt är det inte fel att anpassa sig, säger Wilner Registre.
Ett annat bekymmer har varit att planen på Swedbank stadion varit hård.
– Ja, det har den. Och det har planskötarna också medgivit och haft förklaringar till. Och ja det kan påverka belastningen på spelarna, säger Wilner Registre.
Att det i år är fler underlagsbyten än någonsin tidigare med många konstgräslag, är något som påverkat fler lag än MFF. Det har Wilner Registre noterat i diskussioner med sina kollegor.
– Redan tidigare har vi sett att även hemmalag med konstgräs av vissa sorter har haft problem. Gefle hade ett som liknade Tele 2:s tidigare och de hade bekymmer inom truppen innan de bytte till nytt konstgräs.
Därför är det inte omöjligt att Wilner Registre och hans kollegor kan komma att driva en anpassning där plastunderlagen åtminstone är någorlunda identiska.
– Vi har pratat mycket om det. Ett önskemål är att det åtminstone vore hyfsat samma konstgräs på de olika arenorna.
Gå till toppen