Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HK-stjärnan lägger av – börjar med div 4-fotboll istället

Landslagsspelaren Daniel Komayesh bryter med HK Malmö och slutar på grund av skador. Han väljer studier – och fotboll i diviison 4 - istället.

Daniel Komayesh tar i hand med förre lagkamraten Hampus Nygren.Bild: PETTER ARVIDSON
Det blev bara en säsong i HK Malmö för storskytten Daniel Komayesh. När han efter en ny skada tvingas till operation väljer han att lägga ner handbollssatsningen.
– Skadan gör att jag skulle missa halva nästa säsong och jag har tidigare haft sex skador i vaden. Efter operation på operation i sex år så fick det vara nog. Det tar hårt på psyket, säger 24-åringen om det svåra beslutet.
Den senaste säsongen var en berg-och-dalbana för vänsternian. Landslagsdebut för Iran och löfte om en stor roll i HK Malmö fanns på pluskontot, medan ett svagt förtroende från Malmötränaren Ulf Sivertsson och skador var en besvikelse.
– Det fanns en förhoppning om en större roll i laget än vad det till slut blev. Det är en person – tränaren – som avgör det och det vill sig inte där, säger Daniel Komayesh som ändå lämnar Malmö med en bra känsla.
Förra säsongens – och karriärens – största upplevelser fick han med Irans landslag i det asiatiska OS-kvalet. Dörren dit öppnades eftersom han har dubbelt medborgarskap.
– Det gick väldigt bra där och det är utan tvekan det största jag upplevt. Finalen som spelades i Qatar gick inför fullsatta läktare och så mycket publik hade jag aldrig varit med om tidigare. Det var festligt, säger han.
Fler upplevelser av det slaget får han inte inom handbollen. Istället ska han satsa på ekonomistudier och hoppas att få tid att spela lite fotboll med ungdomsvännerna hemma i Skövde. I division 4-laget Ulvåker räknar han med att ta en plats på innermittfältet.
– Det blir lite fotboll mest för att det är skoj. I laget finns flera vänner från gymnasietiden och jag spelade själv fotboll fram jag var 15,16 år, säger Daniel Komayesh, vars pappa dock har spelat landslagsfotboll för Iran.
Daniel Komayeshs kontrakt med HK Malmö sträckte sig egentligen även över kommande säsong.
HK Malmö har sedan tidigare redan förstärkt upp på vänsternio med Anton Blickhammar som värvats från HK Drott.
Veteranen 32-åringen Fredrik Lindahl har också gjort klart med en fortsättning över nästa säsong.
Högst upp på prioriteringslistan för HK Malmös nye tränare Stian Tönnesen är att hitta en ersättare till Carl-Johan Andersson.
– Han har varit hjärtat bakåt och vi har för avsikt att hitta en ersättare till honom. Vi behöver någon med hans erfarenhet som kan binda ihop det bakåt, säger han.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen