Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dyraste villan i Helsingborg till salu – 36 miljoner för att bo på gräddhyllan

Den ståtliga villan för 36 miljoner kronor ligger på gräddhyllan vid Bengt Langhs gata i Helsingborg. Säljare är Jenny Lindén Urnes, ordförande i Lindéngruppen. Hon ska flytta till Christinelunds gård.

Dyrast i Helsingborg – villan på Bengt Langhs gata 13 är till salu för 36 miljoner kronor.Bild: Sven-Erik Svensson
Villan är byggd 1913 och ligger längst fram på Landborgen, med utsikt över Öresund och Danmark. Här ligger några av stadens dyraste paradvillor på rad, med Pålsjö skog alldeles intill.
Boytan är 518 kvadratmeter och villan, med tolv rum och en tomt på 1 600 kvadratmeter, är omfattande och exklusivt renoverad de senaste åren. Med fyra våningsplan som bland annat innehåller stilren cocktailbar och dessutom vinkällare för 1 000 flaskor.
Kanske är det Helsingborgs finaste och mest exklusiva villa.
Allt enligt mäklarens beskrivning.
Huset som är till salu för 36 miljoner kronor kan också bli ett av de dyraste som sålts i Helsingborg och Sydsverige.
Men mäklaren Jens Magnusson på företaget Magnusson Två Generationer Mäklare AB, vill inte kommentera försäljningen, av respekt för kunden.
Nuvarande ägaren Jenny Lindén Urnes och hennes man Erik Urnes köpte villan på Bengt Langhs gata 2008 när de flyttade från England till Sverige. Då var priset 26 miljoner kronor.
Hon är Lindéngruppens skygga ägare och ordförande och tog över då pappan Ulf G Lindén gick bort. Företaget är bland annat storägare i Höganäs AB och Beckers.
I Lindéngruppens ägo finns också Christinelunds gård mellan Helsingborg och Höganäs. Här håller Jenny Lindén Urnes på att bygga upp en stor privat ridanläggning, Christinelund Dressage, för utbildning av dressyrhästar.
Det är också anledningen till att villan i Helsingborg nu säljs. Jenny Lindén Urnes bekräftar för HD att hon ska flytta till Christinelunds gård.
Om villan säljs för 36 miljoner kronor så blir det näst dyraste objektet i Helsingborg. 2012 såldes en gård på Allerumsvägen 68 för 39,5 miljoner kronor.
Ett av grannhusen, Bengt Langhs gata 3, såldes 2013 för 32,6 miljoner kronor.
Som jämförelse finns också förre HIF-ordförandens moderna lyxvilla i Hittarp, som 2014 såldes för 30 miljoner kronor. När den annonserades ut första gången var utgångspriset 55 miljoner.
Enligt sajten Hemnet finns det flera exklusiva villor till salu just nu i de norra delarna av Helsingborg. Bland annat en patriciervilla på Randersatan 1 för 25,5 miljoner kronor och en större villa på Sofierovägen 2 för 18,5 miljoner.
Gå till toppen