Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Inga besked om vart han är på väg

Vaden är det inga problem med. Men hur det blir med ny klubb och vidare spel i landslaget ger Zlatan Ibrahimovic inga besked om. Vilket i sig är besked.

Vart är han på väg i sommar? Zlatan Ibrahimovic gav inga andra besked än att han hoppas spela fotboll till hösten.
Uppgifter i svenska medier har gett vid handen att Ibrahimovic informerat landslagsledningen att EM blir slutvinjetten på en blågul karriär som inleddes 2001.
Sedan kliver han av.
På onsdagsförmiddagens presskonferens på Hotell Skansen i Båstad varken bekräftade eller dementerade han uppgifterna.
Hans förhållande till landslagspel är enligt principen tills vidare.
– Inget jag har tänkt på, inget jag lagt energi på. Jag har inte diskuterat det med någon. Jag är här för att spela EM och förbereda mig på bästa sätt. Jag njuter så länge jag kan och hur länge jag är här vet jag inte, sade han.
Spelar i höst
I världspressen placeras han till nästa säsong främst i Manchester United där José Mourinho tar över efter Louis van Gaal. Men även Los Angeles Galaxy, Milan och Bayern München ingår i spekulationerna. Hur det blir återstår att se.
När Ibrahimovic fick frågan om nästa klubbadress efter de fyra åren i Paris SG, svarade han avmätt.
– Först vill jag se vem som hittar på den bästa historien. När jag blir trött på att läsa låter jag er veta.
Spelar du i höst?
– Det hoppas jag, det hoppas jag.
Hans kryptiska uttalande – "Men jag kommer, vänta bara på mig" – i halvtid på Swedbank Stadion i måndags tolkades av många som att han öppnade för en återkomst till Malmö FF.
Men där gav han ett tydligt besked. Det finns inte på kartan.
– Det jag menade var att jag kommer med landslaget. Att publiken ska ha tålamod, få se mig i landslagströjan, sade Ibrahimovic.
Nej till allsvenskan
Något som i sig kan tolkas som att han spelar vidare under Janne Andersson eller att förbundet jobbar på en avskedslandskamp i Malmö.
Spel i allsvenskan är däremot uteslutet.
– Fortfarande inte intresserad. Jag är för bra för allsvenskan.
Zlatan stod över träningslandskampen mot Slovenien i måndags eftersom han har haft problem med en vad. Det bekymrar honom inte inför EM.
– Vaden känns bra. Jag känner mig stark, jävligt stark, och hoppas fortsätta med det in i slutspelet. Jag stod över för att hinna vila, bygga upp mig och bli ännu starkare till EM, sade 34-åringen.
Inte rädd
Efter terrorattackerna i Paris i november i fjol har Zlatan Ibrahimovic noterat att säkerhetsarbetet i Paris har skärpts. Under våren har det kommit rapporter om att terrororganisationen IS har för avsikt att slå till mot fotbolls-EM.
Den svenska storstjärnan är inte rädd.
– Man hoppas, snälla Gud, att inget händer. Att allt blir en ren njutning. Man kan inte gå runt och vara rädd. Saker kan hända på vägen hit, när man åker bil med Lasse Richt (landslagschef), när man sitter här. Jag vet att jag har många ögon på mig men man måste njuta av livet.
– Jag är absolut inte rädd. Carpe diem, sade Ibrahimovic.
TT
Gå till toppen