Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Så blir namnet på det hyllade kaféets nya Malmöpizzeria

I måndags utsågs deras bageri till Sveriges allra bästa när det gäller dryck och bakverk. Nu kan Dygnet Runt avslöja att Tilde Möller och Per Söderberg låter en by på Österlen bli namnet på deras kommande pizzeria i Malmö saluhall.

Tilde Möller och Per Söderberg från Söderberg & Sara.
Kaféet och bageriet Söderberg & Sara i Ystad har landets bästa utbud när det gäller bakelser, bullar och dryck, hävdar White Guide i sin årliga kaférankning. Där plockade Tilde Möllers och Per Söderbergs kafé i måndags hem den allra högsta poängen i dryck- och bakverkskategorin. Dessutom placerade de sig tvåa i totalrankningen. Men de var själva inte på plats på galan i Stockholm.
– Nej, vi hade helt glömt bort det där. Vi hade inte blivit meddelade om att vi hade chans att klippa den titeln. Vi var på väg hem från dagis när en säljare ringde och gratulerade oss till den fina utmärkelsen. Vi förnekade det, skrattar Tilde Möller.
Det var inget ni hade på känn alltså?
– Nej, vi blev glatt överraskade. Förra året var vi nominerade till årets bästa kafé och var peppade och åkte upp till galan, men vann inte. I år har vi inte hört något, säger Tilde Möller.
Vad gör man med detta?
– Mest av allt så klappar man om sin personal. Vi har en otroligt grym personal som jobbar tillsammans med oss.
Nu väntar en sommar med hårt arbete på alla deras verksamheter. Förutom bageriet och kaféet i Ystad, så driver de restaurangen på Kafferosteriet på Österlen utanför Löderup samt ett Söderberg & Sara-kafé vid S:t Knut i Malmö. Och som Dygnet Runt kunde berätta i november förra året så kommer paret bakom Söderberg & Sara även att starta en ny pizzeria i Malmö saluhall och ska där servera pizzor skapade av det som de själva odlar på sin egen mark. Nu är namnet klart.
– Den kommer att heta Hedvigsdal efter byn där vi har våra odlingar, berättar Tilde Möller.
Hedvigsdal ligger mellan Örum och Valleberga på Österlen.
– Det kom sig ganska naturligt. Man hör inte att det är en pizzeria, men det tycker vi är lite roligt, säger Tilde Möller.
Hon berättar att de även kommer att fokusera på egentillverkad saft och läsk på Hedvigsdal och att pizzakonceptet blir smalt.
– Vi kommer att ha en eller två pizzor på menyn, så man slipper välja, säger Tilde Möller.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen