Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Hon är lyssnarnas sommarvärd

Emilia Lind har utsetts till Lyssnarnas sommarvärd. Pressbild.
Umeåstudenten Emilia Lind, 23 år, förlorade båda sina föräldrar som 16-åring. Nu har hon röstats fram som Lyssnarnas sommarvärd i Sveriges Radio.
Den 20 juli berättar hon i "Sommar i P1" om hur hon hanterade sorgen.
"Det kommer att handla om att förlora allting man har för att sedan bygga upp det igen. Om känslan av ensamhet, att välja sin familj och att klara sig igenom det som man aldrig trodde var möjligt", säger hon i ett pressmeddelande.
Emilia Lind är från Göteborg, men flyttade till Umeå efter studenten för att studera till socionom. Under gymnasiet bodde hon i fosterhem och trängde undan sorgen med studier, fotboll och engagemang i elevkåren.
"Det här är ett maskrosbarn som vill hjälpa andra med sin historia och jag är övertygad om att hon kommer att göra det", säger Bibi Rödöö, programchef för "Sommar i P1" i pressmeddelandet.
Sedan 2007 har lyssnarna kunnat rösta fram sin favorit från ett urval som gjorts av "Sommar"-redaktionen. Förra årets värd var zombieexperten Herman Geijer.
TT
Gå till toppen