Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

500 skrev under för att stötta ridklubben

Nästan 500 personer har skrivit under Lomma ridklubbs upprop mot kommunen. – Vi vill visa att det här är en bred fråga som det finns stort intresse för. Den bör tas på allvar, säger klubbordförande Ulrica Lundman.

Catarina Hagstrand, Ulrica Lundman och Rosmari Alverland från Lomma ridklubb är frustrerade över det sega samarbetet med kommunen.Bild: Johanna M Karlsson
I nästan tio år har Lomma ridklubb uttryck missnöje över samarbetet med och stödet man fått från kommunen.
I två år har klubben jobbat aktivt för att få igång en förändring, men framstegen har varit små.
Ridklubbens missnöje gäller framförallt skötseln av ridanläggningen i Habo Ljung. Hur anläggningen ska skötas finns stipulerats i ett gammalt avtal mellan klubben och kommunen, men ingen av parterna verkar helt säkra på vem som egentligen har som skyldighet att göra vad.
– Vi menar till exempel att de enligt avtalet är skyldiga att bygga en kafeteria åt oss och asfaltera vägen in mot anläggningen. Det har de inte gjort, säger Catarina Hagstrand, som sitter i klubbens styrelse.
För att få kommunen att ta frågan på allvar och för att uppmärksamma ridsporten i Lomma har ridklubben nu samlat in 500 namnunderskrifter genom ett upprop på sin hemsida.
På fredagseftermiddagen kom styrelseledamöterna Catarina Hagstrand och Rosmari Alverland tillsammans med ordförande Ulrica Lundman till Lomma kommunhus för att lämna över namninsamlingen till kommunens fastighetschef Göran Samuelsson.
Men planerna grusades när personalen i receptionen meddelade att kommunhuset hade stängt för fem minuter sedan. Ingen fick släppas in - trots att klockan bara var tre och politiker och tjänstemän fortfarande fanns på plats.
Namninsamlingen fick i stället lämnas i receptionen där den diariefördes för att eventuellt lämnas till Göran Samuelsson på tisdag.
– Det här var ju verkligen tråkigt, men det säger lite om Lomma kommuns sätt att se på service och kommunikation, säger Catarina Hagstrand.
Göran Samuelsson själv kände inte till vad som utspelat sig i receptionen.
– Jag har varit en part i kommunikationen med ridklubben, men jag känner inte att jag kan uttala mig i ärendet förrän jag har fått skrivelsen de lämnade in.
– Det här är ett mycket komplicerat ärende, med ett svårtolkat avtal som vi måste titta noggrannare på, säger Göran Samuelsson.
Gå till toppen