Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lista: Malmöklubbens heta anfallssvärvningar

Att lyckas plocka hem landslagsstjärnan Lotta Schelin blir en av de största värvningarna inom svensk damfotboll.

Med undantag av konkursdrabbade Tyresö har Malmöklubben varit den som genom åren varit hetast när det gäller storvärvningar. Här är fem andra tunga anfallsvärvningar som Malmöklubben gjort.
Marta.Bild: PETTER ARVIDSON

Marta Vieira da Silva (2014)

FC Rosengård var på tårna när Tyresö gick i konkurs och världens största fotbollsstjärna helt plötsligt var klubblös. Sedan hon anlände till Sverige 2004 har hon dominerat allsvenskan och när hon är på rätt spelhumör leker hon fortfarande fotboll på en nivå som ingen annan är i närheten av.
Ramona Bachman.Bild: PETTER ARVIDSON

Ramona Bachmann (2011)

När hon kom till klubben var hon fortfarande en supertalang, men alla visste att schweiziskan, som tidigt jämfördes med Marta, skulle bli en världsspelare. Hon fick stanna i FC Rosengård under fyra säsongen och hon hann med att göra ett rejält avtryck. Hon gjorde 45 mål som bland annat bidrog till fyra SM-guld.
Lena Videkull.Bild: BILDBYRN

Lena Videkull (1989)

En av landets tyngst meriterade anfallare valde 1989 att skriva på för Malmö FF. Lena Videkull hade då precis vunnit skytteligan och blivit utsedd till landets främsta spelare. I Malmö FF fortsatte hon att ösa in mål och blev mästare med klubben fyra gånger. Landslagsmeriterna är i en klass för sig. På 111 landskamper hann hon med att ta hem EM-guld, EM-silver, EM-brons samt VM-brons.
Asthildur Helgadottir.Bild: Hussein El-Alawi

Ásthildur Helgadóttir (2003)

Isländskan skapade ett fruktat anfallspar med Therese Lundin. Hon var egentligen ingen värvning eftersom det var hon själv som erbjöd sina tjänster till MFF när hon valde att flytta hem från USA. Hon såg även till lillasystern och landslagsmålvakten Thora hamnade i klubben.
Ga‘lle Enganamouit.Bild: CHRISTIAN …RNBERG

Gaëlle Enganamouit (2016)

Efter att ha vunnit skytteligan, men missat SM-guldet valde Gaëlle Enganamouit att skriva på för FC Rosengård. Förväntningarna är stora på Kameruns landslagsstjärna som dock skadade knät tidigt på säsongen.
Anja Mittag.Bild: AVDO BILKANOVIC

Anja Mittag (2012)

En av klubbens mest effektiva spelare anslöt till klubben 2012 och hann göra 61 mål på sina 3,5 säsonger i Malmö. När hon hade sin allra största målaptit kunde tyskan göra två mål på en halvchans. Bidrog mycket till FC Rosengårds senaste titlar. Det fanns drömmar om att få tillbaka henne till klubben igen, men det ser inte ut att bli av när Lotta Schelin värvas hem till mästarklubben.
Gå till toppen