Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Strategisk seger för Hamilton

Lewis Hamilton missade i starten – men ett strategiskt val gav britten segern i F1-loppet i Montreal. Ett depåstopp var bättre än två när britten höll undan för Sebastian Vettel, Ferrari.

Lewis Hamilton tar ett glädjeskutt efter segern i Montreal.
Dominanten Mercedes fick ingen bra start på VM-deltävlingen i formel 1 i Montreal. Lewis Hamilton, som startade i pole position, förlorade ledningen till Sebastian Vettel, Ferrari, och trängde dessutom stallkamraten och VM-ledaren Nico Rosberg av banan i andra kurvan.
Britten återtog ledningen men Vettel fortsatte att sätta färg på tävlingen och pressade den regerande världsmästaren, som gjorde ett enda däckbyte mot tyskens två, in på slutvarven. Hamilton höll sig kall och tog sin femte seger i Kanada.
– Ett fantastiskt lopp. Sväva som en fjäril, stick som ett bi. Den var för Muhammad Ali, sade Hamilton i komradion direkt efter målgång och tillägnade den nyligen bortgångne boxaren segern.
Lyckad jakt
Mercedesföraren var tacksam för att Rosbergs och hans bil inte tog skada av manövern i starten.
– Jag vet inte vad som hände. Däcken var kalla och bilen understyrde. Efter det handlade det om att jaga den här killen (Vettel). Han var riktigt snabb därute, sade 31-åringen.
Finländaren Valtteri Bottas slutade trea i sin Williams. Rosberg, som tappade till tionde plats efter fadäsen i starten, klättrade till en slutlig femte plats och har nio poäng till godo på Hamilton i sammandraget.
"Bra race"
Marcus Ericsson fajtades som vanligt längre bak i fältet. Svensken rattade sin Sauber från 21:a startposition till en 15:e plats över mållinjen.
– I dag var det kul, ett bra race. Att slå (Kevin) Magnussen (Danmark, Renault) är bra. Det är inte så mycket mer vi kan göra, sade 25-åringen till Viasat.
Ericsson besegrade återigen stallkamraten Felipe Nasr, som slutade på 18:e plats.
– Det gäller att fortsätta jobba hårt för han tycker inte att det är kul, sade Ericsson.
TT
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen