Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Nytt lekprogram med Rickard Sjöberg

Är du redo att vända upp och ner på ditt hus för 100 000 kronors skull? I TV4:s nya lekprogram "Huset fullt med pengar" håller Rickard Sjöberg i en nervpirrande skattjakt.

"Huset fullt med pengar" har premiär den 1 juli i TV4.
Var är pengarna gömda? Ligger de i byrålådan eller i sängmadrassen? Eller i påsen med hundmat i skafferiet? I "Huset fullt med pengar", som börjar sändas den 1 juli, får en vanlig familj tre minuter på sig att försöka hitta 100 000 kronor som gömts på olika ställen i deras hem.
"Blir adrenalinstinna"
Rickard Sjöberg är en garvad programledare i underhållningsgenren, med program som "En ska bort" och "Postkodmiljonären" på sitt cv, men låter nästan lite tagen när han berättar om den spänning som uppstått under inspelningarna.
– De som har tävlat är alldeles omtumlade och euforiska och vill göra om det igen för att det har varit så roligt. De blir adrenalinstinna och höga på något sätt av att riva och slita, säger han.
Han beskriver programmet som "somrigt med skratt, hjärta och spänning".
För att ytterligare öka pulsen är dörrarna till huset låsta och familjen måste ta hjälp av sina vänner för att få tag på nycklar. Dessutom bjuds det på oväntade – och ibland obehagliga – överraskningar längs vägen.
Leta i mjölpåsen
Var skulle du själv leta allra först?
– Det finns naturliga ställen som under soffkuddar eller i kylskåpet, eller under bord eller i mjölpåsen, säger Rickard Sjöberg och konstaterar att utmaningen är att minnas hur hemmet brukar se ut i vanliga fall.
Annars handlar det mest om att försöka hålla huvudet kallt.
– De flesta kopplar på den här adrenalinstinna varelsen som finns i varje människa och börjar röja. Det är ju rätt på ett sätt, men samtidigt är utmaningen att försöka ha lite periferiseende också, annars missar man de uppenbara pengarna. Det gäller att både ha lite muskler och huvud.
TT
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen