Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska konstchefer: ”Tänk om, Malmö!”

Malmö konsthögskola riskerar att stå helt utan lokaler när hyreskontraktet sägs upp. Nio skånska konstchefer och en professor vädjar till Malmö stad att tänka om.

Konsthögskolan på Föreningsgatan 42 i Malmö.Bild: Johan Pihlemark
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Malmö stad vill ta tillbaka Konsthögskolans lokaler i Malmö för att bygga om dem till en välbehövlig högstadieskola. En helt ny byggnad som eventuellt kommer att husera alla de konstnärliga utbildningarna vid Lunds universitet – Teaterhögskolan, Musikhögskolan och Konsthögskolan – kommer troligen inte att stå färdig förrän om åtskilliga år. Detta pågående samtal mellan universitetet och staden är mycket positivt. Men staden, som tidigare lovat att Konsthögskolan kan få vara kvar tills tillfälliga ersättningslokaler hittats, erbjuder däremellan inte något likvärdigt alternativ och Konsthögskolan kan tvingas flytta ut redan nästa år. Det innebär att skolan inte kommer att kunna erbjuda en god studiemiljö för sina nuvarande studenter och i värsta fall kommer skolan inte att kunna ta emot nya elever.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen