Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra greps vid aktion vid Rosenbad

Medan partiledarna debatterade som bäst i riksdagen slog miljöaktivister till mot statsrådsberedningen Rosenbad i centrala Stockholm. Två män och två kvinnor har gripits. Säpo har informerats om händelsen.

Två personer har gripits misstänkta för våld mot tjänsteman efter en incident vid statsrådsberedningens byggnad Rosenbad i centrala Stockholm, uppger polisen.
"Det har alltså inte varit några obehöriga personer inne i Rosenbad", skriver Bodil Sundén, presskommunikatör vid regeringskansliets förvaltningsavdelning, i ett mejl till TT.– Det är lugnt på platsen nu, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.Enligt Emma Örn, som deltagit i manifestationen, är det som genomförts i Rosenbad en typ av klimataktion. Några aktivister, utklädda till byggarbetare, reste stegar mot taket vid ingången på Rosenbad. De tog sig upp och vecklade ut en banderoll med budskapet "Vi låter kolet ligga".Rosenbad är ett skyddsobjekt och Säpo fick snabbt information om aktionen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen