Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jeppsson om Molinsaffären: Kan inte betala överpris för något som hänt

Malmö FF har haft två infekterade kontraktssituationer under våren. Dels Enock Kofi Adu, dels den gamle trotjänaren Guillermo Molins. Nu ger Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppson sin bild av det som hänt – och som fortfarande händer.

Guillermo Molins (bilden) och Malmö FF kan inte komma överens.Bild: PETTER ARVIDSON
I vintras hamnade Adu ute i kylan efter att ha förklarat att han ville lämna Malmö FF, men under våren kom Adu tillbaka i matchspel igen. När det gäller Guillermo Molins har han ett kontrakt som går ut sista juni – och parterna har ännu inte kommit överens om ett nytt kontrakt.
Här ger Håkan Jeppsin syn det som hänt kring Adu och Molins.

Enock Kofi Adu

"Det går att säga många olika saker. Är man spelare i ett elitlag som vill något, så får man räkna med slitningar. Men man kan inte kliva ur normen för mycket och för länge. Det är prestationsstinna och hungriga individer, flera av dem kommer att ligga på gränsen. Vi har haft få problem på senare år.
Sen om Adu gått över gränsen vill jag inte kommentera. Det har varit en del incidenter, en del har det skrivits om. Det är klart att det inte är bra, men vi har inte låtit saker fara iväg.
Man måste förstå att den här typen av spelare alltid är på väg, Adu är en internationell spelare som flyttat runt mycket.
Han var uppenbarligen inte motiverad i början av säsongen, men insåg att det bara fanns en väg framåt. Han samlade ihop sig och tog det på rätt sätt och avslutade strålande."

Guillermo Molins

"Jag tittar på klockan på väggen här, men det står inget datum på den. Men visst närmar det sig gränsen.
Det är så enkelt att vi inte kommer överens om pengarna. Det finns normalt sett en prislapp i alla sammanhang. Vi har kommit överens med alla andra. Det är märkligt. Egentligen är det samma sak som jag diskuterar här på företaget. Vi kan inte betala ett, som vi ser det, överpris för något som har hänt. När man ska göra ett nytt kontrakt måste det bygga på det som ska hända. Sen har man alltid historien med sig. Det tycker vi att budet, som vi höjt flera gånger, till Gische har. Jag tycker vi har gett ett antal justa kontraktsförslag. Uppenbarligen har det inte gått att få honom nöjd eller om det är viljan att göra något annat.
Det finns alltid en dörr öppen för en spelare som Molins, så klart, men till slut går ju kontraktet ut. Men det är inte över förrän the fat lady sings."
Gå till toppen