Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Stor skatetävling i Malmö i helgen

Skate Malmö ställer till med tävling i helgen och bjuder in skejtproffs från hela världen. Alexis Sablone från New York är en av dem.

Tävlingen, som är ett samarbete mellan Malmö stad, olika sponsorer och lokala skateboardåkare, satsar i år särskilt för att få tjejer att intressera sig för sporten.
– Det finns inga bra anledningar till varför fler tjejer inte åker skateboard. Därför vill vi särskilt lyfta fram kvinnlig skateboardåkning, säger Gustav Svanborg Edén, skateboardsamordnare för Malmö stad.
30 skejtproffs (15 män och 15 kvinnor) har bjudits in, däribland Alexis Sablone från New York, som just nu är på skateboardturné i Europa.
– Det här är första gången jag är i Sverige och Malmö, men hittills gillar jag det jättemycket, säger hon. Hon kommer bland annat att tävla mot Sarah Meurle från Blentarp, som har skejtat i tretton år.
– Det ska bli kul. Tävlingar brukar ofta vara att man bygger upp en "park", men här är det mer street och vi ska utnyttja själva rummet på gatorna, säger hon.
Hur bra är Malmö som skejtstad?
– Malmö är ju Skandinaviens huvudstad för skateboarding, just för att det finns ett samarbete mellan staden och skateboardåkarna som har byggts upp under lång tid. Jag vet många som åker hit som skateboardturister, för att skejtingen är så bra.
Skate Malmö: Street pågår fredag till söndag på Värnhemstorget, Konsthallstorget och en ännu hemlig plats.
Alexias Sablone är på skateturné i Europa. Efter Malmö åker hon vidare till Barcelona, Paris, Prag och sedan tillbaka till USA.Bild: Julius Viktorsson
Gå till toppen