Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tangopalatset stänger – ska göras om till bostadsrätter

Nöjeslokalen Tangopalatset vid Karlskronaplan är sålt och stänger i jul. Sen kommer lokalerna att byggas om till bostadsrätter.

Tangopalatset.Bild: Johan Pihlemark
Det är en bit Malmöhistoria som nu ska omvandlas till bostadsrätter. 1935 byggde Filadelfiakyrkan en kyrkolokal vid Karlskronaplan som de lämnade under 90-talet när de slogs samman med Elimförsamlingen och blev Malmö pingstförsamling och begav sig till Europaporten.
2004 köpte Paul Utter och partnern Maria Ingstad på Tangoakademien huset efter att ha vuxit ur sin lokal på Sofielundsvägen. En handläggare på stadsbyggnadsnämnden hade tipsat dem om Filadelfiakyrkan som stod tom sedan flera år. I december 2005 kunde Tangopalatset invigas.
Paul Utter när han byggde om Filadelfiakyrkan till Tangopalatset 2005.Bild: Thomas Löfqvist
Men nu elva år senare närmar sig historien sitt slut. Huset är sålt.
– Vi sålde huset för några veckor sedan. I dagarna har vi gått ut med beskedet till dem vi haft samarbeten med. Men vi kommer att driva Tangopalatset vidare till december i år, säger Paul Utter som är verksamhetschef på Tangopalatset.
Han vill inte berätta vilka som har köpt huset, men han bekräftar att huset ska byggas om till bostadsrätter.
När Paul Utter och Maria Ingstad tog över så var det främst för tangons skull, men genom åren har den fått ta mindre och mindre plats och idag finns det ingen tango alls i huset. Däremot kör Hep Town och Cat’s Corner dansverksamhet i form av lindyhop och swing. Dessutom kör ståuppklubben Under Jord varannan onsdag med sina välkända värdar Kringlan Svensson, Simon Svensson, Petrina Solange och Johannes Finnlaugsson. Wrestlingpalatset har bjudit på wrestling, det har arrangerats dragshower och flera dansskolor har löpande verksamhet i huset. Plus en mängd annan verksamhet.
Vad har ni fått för respons från alla arrangörer?
– De flesta förstår oss ju. Vi får nog aldrig en sådan här möjlighet igen.
Varför säljer ni?
– Vi har hållit på ett tag nu och känner väl att vi ska göra något annat med livet också, säger Paul Utter.
Hur känns det nu när ni fattat beslutet?
– Vi är jätteglada för att ha gjort detta och har haft fantastiska år så det är såklart ledsamt. Vi har ju gjort allt själva här. Så det är klart att nu går vi runt här och tittar på bardiskar som vi byggt och minns när vi gjorde allt. Det är ju tio år av våra liv som vi lagt här, säger Paul Utter.
– Men nu ska vi köra in i kaklet och sluta på topp. Vi ska se till att folk får möjlighet att göra bästa möjliga under det här halvåret.
Den 31 december stänger verksamheten och sen ska de under tre månader avveckla och sälja av inventarier för att lämna huset helt den 31 mars.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen