Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan: "Vi har en match kvar"

EM är hittills ett offensivt fiasko för Sverige. Efter två matcher har landslaget fortfarande inte skjutit ett enda skott på mål. Men Erik Hamrén vill inte lasta Zlatan Ibrahimovic. – En forward behöver hjälp och understöd för att kunna avgöra, säger förbundskaptenen.

Zlatan Ibrahimovic har inte hittat målet än. Faktum är att Sverige inte fått ett enda avslut på mål på sina två matcher hittills i EM.Bild: GEPA pictures/ Andreas Pranter
En gång är ingen gång. Två gånger är en Gong-gong. Som dundrar ut budskapet är Sverige är EM:s sämsta lag på att anfalla så här långt.
– Just nu är det bara en besvikelse. Det är klart vi vill skapa fler chanser, jag kan försäkra er om att vi försöker, säger förbundskapten Erik Hamrén.
I premiären gjordes det svenska målet av Irlands Ciaran Clark. I övrigt skapade den blågula offensiven inte mycket.
Melodin kändes igen mot Italien.
De heta chanserna saknades.
– Offensivt är vi okej i första utan att vi kommer till de riktigt farliga chanserna, men det gjorde inte Italien heller. Sista 25 har vi inte orken att skapa de stora chanserna, säger Erik Hamrén.
John Guidetti testade bössan i första, men skottet gick långt utanför. Jimmy Durmaz fick iväg en sorkdödare några meter vid sidan i andra.
– Närmast var väl då det var offside på Zlatan, även "Seb" var inne i straffområdet då, säger Erik Hamrén.
Hur ser du på Zlatan Ibrahimovic insats i dag?
– Han har gjort det han ska i två matcher. I dag får han tufft jobb med tre starka defensiva spelare mot sig. Vi hade svårt att få tryck där framme, vilket han behöver. En forward behöver hjälp och understöd för att kunna avgöra,
Zlatan Ibrahimovic låg ofta i offsideläge, kan man inte begära att han ska vara mer i position?
– Vad ska jag svara? Han försöker säkert undvika det, som alla forwards. Sen gör försvararna det bra också. Och Italien sprang också offside några gånger, säger Erik Hamrén som inte la någon vikt vid att lagkaptenen inte tackade publiken.
– Zlatan en av de största vinnarskallarna jag känner till. Om han går in… det måste alla förstå och acceptera. Det här var en stor besvikelse för honom.
Zlatan Ibrahimovic själv tyckte Sverige gjort en stark insats.
– Bra fram till 89:e minuten, sen gör vi ett misstag och får ett mål emot oss.
– Förra matchen gjorde vi inget bra, men vi fick en poäng. I dag gjorde vi det mycket bra, och fick ingen poäng. Vi får se vad vi kan göra mot Belgien.
Helt klart är att Sverige behöver komma till fler avslut om det ska bli någon seger mot ett stjärnfyllt Belgien.
– Det blir en tuff match igen, givetvis. Förlusten i dag innebär dock inte att förutsättningarna ändras så mycket. Vi hade varit tvungna att vinna ändå.
Zlatan Ibrahimovic har uppgiften klar.
– Vi har en match kvar, vinner vi den och gör bra ifrån oss så kan vi kvalificera oss, säger lagkaptenen.
Gå till toppen