Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Belgien vill sänka Ibrahimovic

De belgiska spelarna har fått en unik möjlighet: att vara de som sätter punkt för Zlatan Ibrahimovics landslagskarriär. – Jag hoppas det blir hans sista match för Sverige, säger mittbacken Jan Vertonghen.

Jan Verthongen, till höger, hoppas få sätta slutpunkten för Zlatan Ibrahimovics landslagskarriär.
Belgien tar sig förmodligen till åttondelsfinal i fotbolls-EM hur det än går mot Sverige, men matchen är inte betydelselös för det. Seger eller kryss mot Sverige och Belgien är grupptvåa – förlust och det blir en tredjeplats.
Men ändå kom i stort sett hela den belgiska presskonferensen inför matchen att handla om något helt annat. Nämligen Zlatan Ibrahimovic.
"Vill skicka ut honom"
Blir det Ibrahimovics sista match? Hur gärna vill belgarna att det blir Ibrahimovics sista match? Kommer det faktum att det kan vara Ibrahimovics sista match att sporra honom? Och framförallt – hur ska de stoppa honom?
– Det är fotboll. Jag respekterar honom mycket och hans karriär, men jag vill skicka ut honom, säger Vertonghen, som kom till Ajax som juniorspelare när Zlatan Ibrahimovic spelade för Amsterdamklubben i början av 2000-talet.
För förbundskaptenen Marc Wilmots tog landslagskarriären som spelare slut i och med förlusten mot Brasilien i åttondelsfinalen i VM 2002. Han vet hur det är att sluta, att göra sin sista match, och han är glad att Zlatan berättade det inför matchen.
– Det var bra att han sa det så att vi är vakna. När jag skulle sluta sprang jag som en galning för jag visste att det var det sista. Man vill avsluta historien på ett bra sätt. Alla ska veta att det blir svårt för han kommer kämpa till slutet, säger Wilmots.
Bra med svensk offensiv
Jan Vertonghen tänker att det kan vara bra om de svenska spelarna vill gå framåt.
– Det är sista chansen för Sverige att ta sig vidare och de kommer göra allt för att göra mål, och det kan gynna oss också om det öppnar upp sig.
Och Zlatans snack om att han förväntar sig större ytor mot Belgien än mot Italien ger Vertonghen inte mycket för.
– Jag vet inte hur mycket Sverige skapade mot Italien, men jag tycker att vår match mot Irland var väldigt bra. De kom inte till många lägen. Hela laget försvarade bra och vi hoppas göra det lika bra igen.
Nice TT:s utsända
Gå till toppen