Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

96 nya jobb hos polisen

Polisen i region syd ska anställa 96 nya civila medarbetare så att poliser kan frigöras till att arbeta i yttre tjänst med bland annat gränskontroller.

Polisen i syd har fått extra pengar med anledning av bland annat flyktingsituationen. Pengar som ska användas till att rekrytera folk för att förstärka i receptioner, i utredningsverksamheten, framför allt med utredningar av mängdbrott, och i personalplaneringen.
I Malmö blir det 23 nya tjänster. Här är polishuset kvarteret Gasklockan i Malmö.Bild: Patrick Persson
De nya medarbetarna kommer att finnas i hela regionen och fördelningen ser ut så här:
Polisområde Malmö 23 tjänster
Polisområde södra Skåne 22 tjänster
Polisområde nordvästra Skåne 14 tjänster
Polisområde sydvästra Götaland 17 tjänster
Polisområde sydöstra Götaland 11 tjänster
– Detär oerhört glädjande att vi nu kan se ett tillskott av medarbetare till en verksamhet som är hårt ansträngd idag med tanke på den förnyade omvärldssituation som vi har att hantera, säger Annika Stenberg, regionpolischef i en kommentar.
Dessutom pågår också rekrytering av ett antal personer till polisens kontaktcenter och regionledningscentralen.
– Målet med vår nya polisorganisation är att vi ska komma närmare medborgarna. De här rekryteringarna frigör poliser till yttre tjänst samtidigt som vi ökar tillgängligheten vid vår ledningscentral och våra kontaktcenter, säger Annika Stenberg.
Gå till toppen