Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svältkatastrof i flyktingläger

Enligt Läkare utan gränser är situationen katastrofal för 15 000 barn i ett flyktingläger i staden Bama i nordöstra Nigeria. Arkivbild.
Nästan 200 människor har svultit ihjäl i ett flyktingläger i nordöstra Nigeria under den senaste månaden, uppger Läkare utan gränser (MSF).
Organisationen slår larm om att 24 000 människor, däribland 15 000 barn, lever under katastrofala förhållanden i ett flyktingläger i staden Bama, dit de flytt för att undkomma terrorgruppen Boko Haram.
"Det här är första gången som vi har kunnat få tillgång till Bama, men vi vet redan att situationen hos människorna där är mer än allvarlig", säger MSF:s Nigeriachef Ghada Hatim i ett pressmeddelande.
Under ett besök i lägret i tisdags hittades över 1 200 gravar som grävts i närheten av lägret, bara under det senaste året.
"Enligt de vittnesmål som vi har fått av flyktingar i Bama dyker nya gravar upp på daglig basis. Vi fick höra att vissa dagar dör fler än 30 personer på grund av hunger och sjukdomar", säger Hatim.
Över två miljoner människor har drivits på flykt undan Boko Harams härjningar.
TT
Gå till toppen