Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Erik Karlsson vinner Guldpucken

Ottawa-backen Erik Karlsson tilldelas Guldpucken, priset till Sveriges bäste hockeyspelare säsongen 2015–16. – Det känns väldigt roligt att få lite uppmärksamhet i Sverige, säger han till Expressen.

Backen Erik Karlsson, Ottawa Senators, har tilldelats utmärkelsen Guldpucken säsongen 2015-16.
Priset delas ut av Expressen och Svenska ishockeyförbundet sedan 1956.
NHL-backen gjorde den gångna säsongen 82 poäng på 82 matcher, men laget missade slutspelet och Karlsson har svårt att glädjas fullt för sin succésäsong.
– Samtidigt missade vi i Ottawa slutspelet och då känns det inte rätt att fokus kommer på mig. Men visst, individuellt sett känner jag ju att jag hade en stark säsong. Men givetvis kan jag göra mycket bättre ifrån mig för att ta oss till slutspel. Det är det vi alla spelar för.
Ur motiveringen:"Kanadensiska huvudstadslaget Ottawa Senators lagkapten Erik Karlsson spelade sitt livs bästa hockey säsongen 2015–16 och ett fåtal spelare i hockeyvärlden kom upp i Karlssons nivå. Den 26-årige backen var som vanligt ett offensivt vapen och han var poängbäst av samtliga svenska spelare i ligan och han kom femma i hela NHL:s poängliga. Men lika utmärkande var hans defensiva kvalitéer, uppoffrande spel för laget och hur han ständigt förbättrade detaljer i sitt spel."
Förra säsongen ändrades reglerna så att även spelare utanför Sverige kan tilldelas priset, och Tampa Bays back Victor Hedman blev då den lycklige.
TT
Gå till toppen