Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vapenmisstänkt befaras kidnappad

Mannen har erkänt grova vapenbrott och väntar på åtal. Men nu är han försvunnen. Polis och anhöriga befarar att han har blivit kidnappad.

Enligt polisanmälan lämnade mannen sitt hem i området kring Nobeltorget i Malmö förra onsdagen.
I en vecka har polisen hanterat fallet som en försvunnen, vuxen person. Det vill säga utan någon högre prioritet. Men i dag rubricerades fallet om – till människorov.
Den utredare som nu har fallet kunde på torsdagen inte uttala sig om varför polisen befarar brott. Men enligt HD och Sydsvenskan källor har närstående till mannen berättat om vardagsrutiner som han brukar fullfölja. Mannen är i femtioårsåldern och har sju barn i skolåldern och uppåt. Även andra omständigheter kring hur han försvann har gjort anhöriga mycket oroliga.
Bland annat sa han att skulle träffa någon.
Och nu har tiden gått. De flesta som håller sig borta frivilligt brukar snart ge sig till känna igen.
I utredningen om människorovet finns uppgifter om en pågående polisutredning. Mannens brottsregister är tomt, men för ett drygt år sedan ertappades han med flera vapen och sprängämnen i sin lägenhet. Efter en kort tid i häkte erkände han grovt vapenbrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
Då släpptes han av Malmö tingsrätt.
Sedan dess är det oklart vad som har hänt med fallet. Mannen har ännu inte åtalats. Åklagaren gick inte att nå på torsdagseftermiddagen.
Och nu är den huvudmisstänkte alltså försvunnen. Polisen tror inte att det är för att undkomma åtal. Utan att han har utsatts för ett allvarligt brott.
På torsdagen flyttades också utredningen från enheten som har hand om försvunna personer, till enheten för utredning av grova brott.
Men något stort polispådrag verkar inte ha gått igång.
– Jag har precis fått ärendet, säger ansvarig utredare vid 15-tiden på torsdagen.
Gå till toppen