Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan till United: "Fantastiskt"

Månader av spekulationer är över. Zlatan Ibrahimovic är klar för Manchester United. Svensken bekräftar övergången på sitt officiella Instagramkonto. – En fantastisk värvning. De behöver en spelare med aura och pondus, säger förre United-svensken Bojan Djordjic.

Zlatan Ibrahimovic sade farväl till landslaget efter EM i Frankrike. Anfallsstjärnan fortsätter karriären i Manchester United.
Ända sedan det blev klart att Zlatan Ibrahimovic skulle lämna Paris Saint-Germain har det ryktats att Manchester United kommer att bli hans nästa klubbadress.
Inför och under EM ville Ibrahimovic inte säga mycket om sin framtid, annat än att storslagna saker var på gång.
Men nu talar han.
”Det är dags att låta världen veta. Min nästa destination är Manchester United”, skriver Ibrahimovic på sitt officiella Instagramkonto under en bild på Manchester Uniteds klubbemblem.
Bojan Djordjic, fotbollsexpert och tidigare spelare i United, är lyrisk över värvningen som återförenar Zlatan med tränaren José Mourinho.
– Jag jämför det med när Sir Alex (Ferguson) värvade Cantona. Han kom in och gav klubben pondus. Mourinho och Zlatan känner varandra väldigt väl. Mourinho vet hur bra Zlatan kan vara och han vet vad United behöver nu när de har varit lite på dekis, säger han till TT.
"Bättre efter 30"
Att Zlatan fyller 35 i höst är ointressant menar Djordjic.
– Zlatan är en av få som har blivit bättre efter 30, det är ovanligt. Han har aldrig varit bättre än de senaste två säsongerna.
TT: Hur tror du Zlatan klarar steget från franska ligan till Premier League?
– Han kommer inte direkt från isländska ligan. Han har mött stora starka mittbackar i Ligue 1 och bemästrat det på ett fantastiskt sätt. Och med lite mer marginaler på sin sida hade PSG kunnat gå längre i Champions League.
Manchester United har ännu inte bekräftat övergången. Brittiska medier spekulerar i att Ibrahimovic kommer att få ett ettårskontrakt. Enligt Daily Mail så överraskades Manchester United däremot av Ibrahimovics uttalande, då inget ännu är påskrivet.
I United, som slutade först på femte plats i Premier League den gångna säsongen och därmed missade Champions League-spel, blir Ibrahimovic klubbkamrat med bland andra storstjärnorna Wayne Rooney och David de Gea.
"Kraven skyhöga"
Och efter förra årets misslyckande kommer pressen vara stor på Ibrahimovic.
– Kraven kommer vara skyhöga, såklart. Det är kanske den största värvningen de har gjort, säger Bojan Djordjic och fortsätter:
– Det är ett väldigt modigt beslut han har tagit. På ett sätt har han mycket att förlora, men han tänker inte så, för honom är det bara framgång i huvudet.
Ibrahimovic blir den fjärde svensken i klubbens historia efter Djordjic, Jesper Blomqvist och Henrik Larsson.
Manchester United möter Bournemouth på bortaplan i Premier League-premiären den 13 augusti. Svensk publik kan få se Ibrahimovic i United-tröjan redan den 30 juli då laget ska möta Galatasaray i en träningsmatch i Göteborg.
TT
Gå till toppen