Svedala

Integrationsprojekt får flera stipendier

Projektet unga möter unga har tilldelats två stipendier på sammanlagt 58 000 kronor. Pengarna ska hjälpa till att utveckla verksamheten och göra det möjligt för fler att vara med.

Projektet Unga möter unga startades i våras av Andreas Flygare och Jasmine Wahlström som båda jobbar på Ungas fritid i Svedala.Bild: Peter Frennesson
– Det känns jättekul att de har uppmärksammat vad vi gör och att de tror på vår idé, säger Jasmine Wahlström från Ungas fritid i Svedala, som var med och startade projektet i våras.
Tillsammans med kollegan Andreas Flygare skapade startade hon en grupp med tio ungdomar, hälften nyanlända och hälften sådana som bott i Svedala länge.
Tanken var att gruppen skulle umgås och göra roliga saker tillsammans, vilket skulle leda till en mer öppen och accepterande atmosfär i Svedala.
Projektet blev en succé från start när över 80 Svedalaungdomar anmälde sitt intresse för att delta.
Och nu har projektet fått stöd från både Sparbanksstiftelsen Skåne och Postkodlotteriets kulturstiftelse.
– Vi har fått 18 000 från Sparbankstiftelsen och 40 000 från Postkodlotteriet, säger Jasmine Wahlström.
– Pengarna ska vi använda till exempelvis museibesök, och ganska mycket ska sparas till skolstarten när vi ska rekrytera fler ungdomar som vill vara med. Vi kanske kan ha en kick off på något roligt ställe, eller gå på teater eller någon spelning eller så.
Pengarna gör det också möjligt för projektet att växa. Till hösten ska man skrota idén med att bara tio ungdomar får vara med. Nu ska man starta en stor grupp dit alla intresserade är välkomna.
– Och så kommer vi ha sex till åtta fritidsledare som tar ett större ansvar för att planera aktiviteter och organisera det hela.
– Nu kan vi utvecklas och bli större och bättre, säger Jasmine Wahlström.
Gå till toppen