Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så väljer du rätt mönster

Våga välja en mönstrad tapet, och allra helst en blommig. Behåll sommaren på väggen och hitta en ny stil med den senaste, blommig, trenden. Här kommer bästa tipsen om du är osäker på stormönstrat eller småblommigt.

1. Vi har sett dem som servis och nu finns de somtapet. Stig Lindbergs Berså är en riktig retroklassiker. Bild: Borås tapeter. 2. Rosa och romantiskt från Rusta. Tapeten heter Area Rosenträdgård.Bild: Bild: Borås tapeter
Fondväggens tid må vara förbi, men tapeterna blommar som aldrig förr. Mustiga tapeter designade av William Morris (1834-1896) syns åter på våra väggar, liksom mönster inspirerade av Carl von Linnés herbarium och grafiska växter i sann retrostil.
Oavsett vilken inredningsstil du har finns blomstrande tapeter som bidrar och förstärker stilen i rummet. Den genomgående hållbarhets-och återbrukstrenden avspeglar sig inte längre bara i omgjorda loppisfynd och vintageprylar. Vi värnar om vår miljö och mönster med inspiration direkt från naturen är mer populära än någonsin.
Behåll sommarkänslan året om med tapeten Morfars trädgård från Tigron & Floyd. Mönstret består av bilder på olvon, lejongap, Afrikas lilja och ormbunke. 2. Mustig, maffig och helt rätt 2016. Tapeten heter Seaweed och är designad av William Morris.Bild: Tigron & Floyd
Steget från de skandinaviskt vita väggarna till mönstrad etapeter kan kännas långt. Här kommer några råd på vägen:
1. Småmönstrade tapeter passar bra när man ska tapetsera hela rum, eftersom mönsterbilden flyter ihop och bildar en lugn helhet.
2. Stormönstrade tapeter lämpar sig bäst på stora väggytor utan allt för många fönster och dörrar som bryter mönsterbilden.
3. Kombinera gärna olika mönsterbilder med varandra. En blommig tapet i kombination med en randig ger rummet en somrig och klassisk känsla.
4. Var inte rädd för att sätta upp saker på en tapetserad vägg. En spegel, hylla eller vägglampa är exempel på blickfång somger en mönstrad tapet ett lugnare intryck.
5. Lyft fram en kulör ur tapeten och använd den som accentfärg på exempelvis möbler eller textilier.
Små mönster ger väggarna liv samtidigt som de ger ett lugnt och harmoniskt intryck. Tapeten Axel kommer från Sandbergskollektion Flora Sandbergica.Bild: Daniela Ferro
Tapettatuering, ett tecken i tiden:
För den som gillar blommiga tapeter och tatueringar har Sandberg tapeter ett roligt gnuggisalternativ. Tapetsera dig själv med motivet Rosenholm. Lätt att applicera och enkel att ta bort.
Festfin med engångstatueringen Rosenholm.Bild: Sandberg tapeter
Gå till toppen