Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Schelin slår gärna ur underläge

Lotta Schelin jagar medalj i sitt fjärde OS. – Det är inte så självklart att komma till ett läge där du kan ta en medalj.

Bild: Sara Johari
Nästa vecka börjar OS-förberedelserna på allvar för Lotta Schelin. Tillsammans med fem andra svenska utlandsproffs ska hon köra hårdträning i Stockholm. Fokus ligger på att bygga en toppform till OS-premiären mot Sydafrika den 3:e augusti.
Upplägget gör att hon redan efter bara några dagar försvinner från FC Rosengårds träning.
– Det kan bli lite hattigt, men det gör inget att hoppa fram och tillbaka när allt är nytt och kul, säger hon.
Den 18 juli samlas hela landslaget inför OS och har lite mer än två veckors förberedelser inför mästerskapet.
För Lotta Schelin blir sommarens OS hennes fjärde raka.
Hon inledde med en hedersam fjärdeplats 2004.
– Då spelade vi om bronset mot Tyskland, men föll. Efter det var jag ledsen, men tänkte nästa gång så … men det är inte så lätt. Det är inte så självklart att komma till ett läge där du kan ta en medalj. Det har jag lärt mig.
Närmare en medalj än 2004 har hon därefter aldrig varit.
Sverige har i år hamnat i en tuff grupp med Sydafrika, Kina och hemmanationen Brasilien.
– Jag tror det blir viktigt för oss att ta varje match för sig, men en lärdom från tidigare mästerskap är att den första gruppspelsmatchen blir viktig dels för självförtroendet och för att ta de poängen som är viktiga för fortsättningen.
Förra årets VM har plockat ner förväntningarna på det svenska landslaget. Lotta Schelin ser egentligen bara det som positivt.
– Vi kan må bra av att bara lira den fotboll som vi kan och fokusera på det. Sedan är vi spelare som vill mycket och så klart vill nå långt. Det ska inte påverka vår målsättning.
Gå till toppen