Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvunne sjubarnspappan: likheter med tidigare försvinnande

Sjubarnspappan lämnade hemmet för över en vecka sedan. Nu är han försvunnen. Han skulle träffa någon, kan Sydsvenskan avslöja. En 52-åring - misstänkt för ett liknande försvinnande.

Arkivbild.
Sydsvenskan berättade i veckan om den försvunne sjubarnspappan från Nobeltorget i Malmö. Han är inte någon välkänd kriminell – hans brottregister är tomt, men för ett år sedan erkände han att han lagrat vapen i sin lägenhet. Mannen försvann 22 juni. Sedan i onsdags tror polisen att han har utsatts för brott.
Läs också Vapenmisstänkt befaras kidnappad
Polisen ser nu tydliga likheter med ett tidigare försvinnande, enligt Sydsvenskan och HDs källor.
Förmiddagen den 9 april 2011 lämnade en 32-årig man sin lägenhet på Kroksbäck i Malmö. Anhöriga har berättat att han följde med några män i en bil.
Polisen fick uppgifter om att han hölls inspärrad i en lokal i Malmö hamn. Men 32-åringen har aldrig hittats.
Polis och åklagare anser sig ha slagit fast vem 32-åringen åkte iväg med: En i dag 52-årig man. Mannen häktades i slutet av maj 2011 för människorov av 32-åringen. Enligt källuppgifter medgav 52-åringen att han hämtat 32-åringen, men sa i förhör att han släppte av honom.
Efter cirka tre månaders utredning, där 52-åringen också satt häktad en period, gav polisen upp försöken att binda honom till 32-åringens försvinnande. Utredningen har dock formellt aldrig lagts ner, och fallet räknas numera som ett mord.
Och nu är polisen intresserad av 52-åringen igen. Uppgifter i utredningen om sjubarnspappans försvinnande ser ut som en kopia från förhören om 32-åringen på Kroksbäck. Sjubarnspappan från Nobeltorget ska ha träffat 52-åringen och åkt iväg med honom. Och 52-åringen ska ha sagt att han släppt av honom.
Men ingen annan har – såvitt känt – sett sjubarnspappan i livet.
Enligt Sydsvenskans källor såg mannens hustru sin sin make senaste gången i hemmet strax före lunch – vid 11.30-tiden – den 22 juni.
Då ska han inte ha sagt vart han skulle. Bara att han skulle ut ett tag och prata med någon. Han skulle komma tillbaka efter någon timme.
Men timmarna gick utan att maken kom tillbaka. Familjen ringde och ringde till hans mobil. Signalerna gick fram men ingen svarade. De började få känslan av att något hänt och anmälde försvinnandet till polisen.
Familjen uppges vara mycket orolig över vad som hänt mannen. Om han lever eller är död.
I torsdags eftermiddags lades ansvaret för utredningen över på en åklagare, Pär Andersson. Vid lunchtid på fredagen hade han ännu inte satt sig in i fallet.
– Jag har ingen kommentar i dag, för jag känner inte till folket överhuvudtaget, säger han.
HD och Sydsvenskan har sökt 52-åringens tidigare advokat.
52-åringen själv bor inte i Malmö. Både hans registrerade telefonnummer och numren till de bolag som han är engagerad i var på fredagen avstängda.
Gå till toppen