Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konst och hantverk på Jäger och Jansson

För fjärde året i rad arrangerar konstföreningen Lundacraft en sommarutställning på galleri Jäger och Jansson.

Glaskonstnären Alejandra González de Flink.Bild: Sandra Henningsson
Lundacraft är en ideell förening med drygt 40 medlemmar som ägnar sig åt olika former av konst och konsthantverk, till exempel bildkonst, keramik, smyckestillverkning och silversmide.
Maria Thorlund arbetar mestadels med stengods. I fönstret står "Habo", en bushbuck som hon fick inspiration till när hon bodde i Afrika.Bild: Sandra Henningsson
På Jäger och Jansson visas lite av varje upp från 13 av medlemmarna.
- Våra utställningar är alltid en blandning, vi har inget särskilt tema eller så, säger Ingrid Bisgaard, som själva ägnar sig åt maskinstickning.
Christos Tziolas hämtar inspiration från kubismen i sina oljemålningar.Bild: Sandra Henningsson
Förutom de årliga sommarutställningarna har Lundacraft varje år en utställning i Stadshallen den första adventshelgen. Så blir det år i år också. Lokalen är redan bokad.
Förra året drog sommarutställningen cirka 660 besökare. Ingrid Bisgaard hoppas på fler i år.
Vernissage är det på lördag klockan 12 och utställningen hänger kvar i två veckor.
LundaCraft arrangerar en sommarutställning på galleri Jäger & Jansson. Iha Vahlberg Orre ställer ut pärlbroderier med inslag av shiborisiden. Hon har även tävlat i USA med några av halsbanden.Bild: Sandra Henningsson
Gå till toppen