Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Största klubben Zlatan spelat för"

Zlatan Ibrahimovic har vunnit ligan oavsett vilken klubb han representerat i Fotbollseuropa. Men i Manchester United och Premier League väntar hans största utmaning, menar svenskens nygamla tränare José Mourinho. – Det är den största klubb han har spelat för och den tuffaste ligan, säger Mourinho.

José Mourinho. Arkivbild.
José Mourinho höll på tisdagen sin första officiella presskonferens i Manchester. Den 53-årige portugisen var inte blygsam när han presenterade sina ambitioner för förra säsongens tabellfemma.
– Jag vill ha allt. Jag vill vinna matcher, jag vill att laget spelar bra, jag vill att vi inte släpper in mål och jag vill att fansen är med oss, sade José Mourinho.
Målsättningen är solklar: vinna titlar igen och spela i Champions League igen.
– Det är där United hör hemma, sade 53-åringen.
Vill ha specialister
För att det ska gå vägen har den portugisiske demontränaren redan sett till att plocka in nyförvärv. Tre är klara, en fjärde ska presenteras inom kort.
– Vi har utgått från en plan där fyra positioner prioriterats. Jag vill ha spelare som är specialister på vad de gör, inte spelare som är bra på det mesta, sade Mourinho.
De nya är mittbacken Eric Bailly från Villarreal, mittfältaren Henrich Mchitarjan från Dortmund – och, inte minst, Zlatan Ibrahimovic från Paris Saint-Germain.
Senare på tisdagen uttalade sig Mourinho för Manchester Uniteds webbplats specifikt om Ibrahimovic.
– Zlatan är Zlatan. Han vinner år efter år. Hans målfacit är helt fantastiskt, hans passion för fotbollen är otrolig. Att han, med sitt cv och vid den här tidpunkten i karriären, väljer att ta sig an sin största utmaning som fotbollsspelare är bara möjligt genom att ha hans inställning och ambition.
"Vackert" återseende
Och trots att den svenske anfallaren har representerat – och vunnit ligan med – Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och PSG tidigare är det som snart 35-åring Ibrahimovic får sin största prövning, menade Mourinho.
– Det här är den största klubb han har spelat för och den tuffaste ligan han kommer att ha spelat i. Han är en helt otrolig spelare, sade Mourinho som också tog upp det faktum att han och Ibrahimovic jobbade tillsammans i Inter säsongen 2008–2009.
– Det är vackert när en tränare får jobba med en spelare och, några år senare, får göra det på nytt.
José Mourinhos första match som ansvarig för United blir mot Borussia Dortmund i Shanghai den 22 juli. Första matchen i Premier League blir mot Bournemouth den 13 augusti.
TT
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen