Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min Doktor tog hem tillväxtpris i Almedalen

Malmöbaserade Min Doktor utsågs på tisdagen till Årets tillväxtbolag i Serendipity Challenge i Almedalen. I priset ingår 200.000 kronor och en resa till Silicon Valley.

Charlotta Tönsgård är vd för Min Doktor.
Totalt 24 bolag gjorde på onsdagen upp i finalen om två olika titlar i Serendipity Challenge: Årets startup och Årets tillväxtbolag. Min Doktor tog hem titeln i tillväxtkategorin.
– Det betyder mycket att få den här sortens uppmärksamhet. Vi är extra glada att det var just tillväxtpriset vi fick. Vi har själva börjat landa mer och mer i att vi inte känner oss som en startup längre. På många sätt är vi det fortfarande och kommer alltid att vara det, det är mer en inställningsfråga, men om man tittar på bolaget som sådant är vi lite förbi det nu, säger Min Doktors vd Charlotta Tönsgård.
I priset ingår en resa till Silicon Valley i höst, där vinnarbolagen göra företagsbesök och träffa affärsänglar. Dessutom får bolagen ett ”tillväxtpaket” värt 200.000 kronor, pengar som kan användas till olika tjänster, som hjälp att se över skyddet för patent och andra immateriella rättigheter i bolaget.
Serendipity Challenge är en årlig tävling för svenska entreprenörsedda bolag i startup- eller tillväxtfas. Bakom tävlingen står inkubator- och investmentföretaget Serendipity i Stockholm. Bland tävlingens sponsorer märks bland andra Business Sweden, SEB, Nasdaq och Swedish incubators and science parks.
Bland de nära femtio bolagen i tävlingen startfält fanns också Get Accept, med rötter i Malmö, som i våras deltog i den prestigefyllda Silicon Valley-acceleratorn Y Combinator.
Min Doktor utvecklar och säljer en tjänst för digital behandling av patienter och fick nyligen sitt första avtal inom den offentliga vården.
I början av förra året hade Min Doktor cirka tio anställda – i dag har personalstyrkan vuxit till 56 medarbetare. Min Doktor var i våras en av finalisterna när 8till5 utsåg Årets skånska startup 2016.
Fotnot: HD-Sydsvenskans vd Pontus Bodelsson är sedan 2014 styrelseledamot för Min doktor och har ägarintresse i företaget genom optioner.
Gå till toppen