Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugi skickar rekordmånga lag till Partille cup

Hur många bussar behövs det för att klämma in 35 handbollslag? Det vet Lugi, som skickar rekordmånga handbollsspelare till Partille cup i Göteborg i år.

Tio stycken. Så många bussar behövs det för att få in 445 handbollsspelare, hjälpsamma föräldrar och tränare, berättar klubbchef Patrik Bengtsson.
– Det är mycket logistik, konstaterar han.
Lugi har en mångårig tradition av att delta i Partille cup - som är världens största turnering för ungdomar. Till turneringen kommer lag från hela världen: i år deltar för allra första gången ett lag från Marocko.
Lugis ungdomsverksamhet har vuxit stadigt de senaste fem, sex åren beräknar Patrik Bengtsson, och det är förmodligen därför man i år kan skicka rekordmånga lag till Göteborg.
Tar ni med er några medaljer tillbaka till Lund i år tro?
– Det är klart att lagen spelar för att vinna. Vi krigar, och man hoppas såklart sno åt sig en medalj. Men vi toppar aldrig våra lag och ser bara vinsterna som en bonus.
Vad är roligast med att åka till Partille cup?
– Gemenskapen vi bygger i föreningen. Vi bor 450 personer på samma skola. Alla spelar basket, handboll, grillar korv och snackar. Man umgås från A-lagspelare ner till tioåringar. Vi har den vinröda kärleken som tema denna vecka, och det är det som är det bästa.

Partille cup

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar, och äger rum i Göteborg under vecka 27 varje sommar. Sedan starten 1970 har över 400 000 deltagare från 90 länder och sex kontinenter deltagit.
Gå till toppen