Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sigma Connectivity knoppar av konsultverksamhet i nytt dotterbolag

Lundabaserade Sigma Connectivity öppnar ett nytt dotterbolag för extern konsultverksamhet: Sigma Connectivity Engineering. Det nya bolaget siktar på att öppna kontor i Malmö och att anställa runt 100 personer de närmaste åren.

Fredrik Hedlund, vd för Sigma Connectivity.Bild: Jenny Leyman
Sigma Connectivity ska framöver fokusera på utvecklingsprojekt för externa kunder. Det nya dotterbolagets inriktning blir en mer traditionell konsultverksamhet, där konsulter hyrs ut för att arbeta med utveckling direkt hos externa kunder.
– Vi får allt fler förfrågningar om specifika kompetenser för off-site arbeten, men med tillväxten av externa kundprojekt behöver vi våra fantastiska ingenjörer på plats. På detta sätt kan vi arbeta med två enheter för att erbjuda den rätta lösningen för våra kunder, säger Ola Möllerström, försäljnings- och marknadsföringschef på Sigma Connectivity.
Nya Sigma Connectivity Engineering kommer inledningsvis att dela lokaler med moderbolaget på Mobile Heights Center i Lund, men siktar på att öppna ytterligare kontor Malmö.
– Vi hoppas kunna anställa runt 100 personer de närmsta åren och hjälpa andra bolag i regionen att accelerera med rätt kompetens, säger Rafael Litwicki som blir vd i det nya bolaget.
Sigma Connectivity Engineering kommer bara att vara verksamt i södra Sverige och Köpenhamnsområdet för att inte konkurrera med koncernens konsultverksamheter i övriga delar av landet.
Sigma Connectivity arbetar med utvecklingsprojekt åt externa kunder inom området sakernas internet. Bolaget har sina rötter i Sony Mobiles utvecklingsenhet i Lund och sedan tidigare filialer i Polen och USA.
Sigmakoncernen ägs av Dan Olofssons bolag Danir.
Artikeln har uppdaterats med förtydliganden angående de bägge bolagens verksamhetsområden.
Gå till toppen