Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vittne efter mordförsöket: Upprörd stämning när ambulansen dröjde

Upprörd stämning när ambulansen dröjde till lägenheten där Showan Shattak låg och blödde kraftigt. Det berättar ett vittne om under den fjärde dagen av rättegången mot de två nazister som är åtalade för mordförsöket på Möllan 2014.

Bild: Polisen
Under förmiddagen fortsatte vittnen att berätta om sina iakttagelser från den aktuella natten mellan 8-9 mars 2014. Då mordförsöket ska ha ägt rum på Möllan i Malmö
Ett av vittnena berättar att stämningen blev upprörd i den lägenhet där Showan Shattak låg och blödde kraftigt efter mordförsöket. Anledningen var att ambulanspersonalen dröjde.
– Showans flickvän hade ringt på ambulans men istället är det flera poliser som kommer dit, de blev upprörd stämning, säger hon.
Under tidigare förhör har hon berättat att det var som att polisen hade uppfattningen om att Showan hade blivit skadad av någon i lägenheten. Trots att de berättat vad som hänt. Att det var nazister som hoppat på Showan på Möllan.
Vittnet fick den aktuella natten ett samtal från Showans dåvarande flickvän som hon känner väl. Där berättar flickvännen att Showan är allvarligt skadad och att hon skulle komma till hennes lägenhet för att hjälpa till.
– Jag har aldrig hört henne så förut, jag visste att det var allvar, säger vittnet.
När hon kom till flickvännens bostad på Friisgatan låg Showan på badrumsgolvet.
Hennes röst blir skakig när hon tänker tillbaka på händelsen och ska återberätta händelseförloppet.
– Det är känsligt, säger hon. Jag såg blod överallt på badrummet, han kunde bara säga vatten. Det gick inte att prata med honom alls.
Ett annat vittne berättade under torsdagsförmiddagen att hon precis skulle gå och lägga sig när hon hör glaskross och skrik utanför sitt fönster på Kristianstadsgatan.
– Först tror jag det är något fyllebråk, men sedan skriker en person högt och jag går för att kolla i fönstret.
När hon lutar sig ut mot fönsterbrädan ser hon en man i grön jacka hoppa på en annan person bakifrån på trottoaren nedanför hennes fönster.
Killen som blir påhoppad faller till marken och blir liggandes i fosterställning med huvudet ut mot gatan. Samtidigt får han ta emot upprepade knytnävslag av en person som står hukad över mannen med ett knä i gatan.
Efter det kom en tredje person och slog killen i grön jacka med knytnävslag. Några vidare detaljer om vem det var kan hon inte ge.
Bråket tog slut när polisryttare kommer till platsen.
Rättegången fortsätter under eftermiddagen och avslutas på fredagen.
Gå till toppen