Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åklagaren kräver minst åtta års fängelse

Åklagaren håller slutplädering i Showan-rättegången.

Bild: Hussein El-Alawi
Åklagaren vill att nazisten Andreas Karlsson och den 29-årige medåtalade mannen ska dömas till minst åtta års fängelse vardera för misshandel, grov misshandel och mordförsök.
– Det här är ingen svart eller vit historia. Vi kommer inte få veta exakt vad som hände, men de väsentliga delarna anser jag vara kartlagda, sa Sofia Eilertsson Olsson under sin slutplädering på förmiddagen.
Åklagaren menar att de åtalade i det här fallet inte kan hävda nödvärn. Att Andreas Karlsson hållit sig undan polisen under två år i Ukraina menar hon också påverkar hans trovärdighet. Att han därefter valt att tiga sig genom alla polisförhör har gett honom möjlighet att konstruera sin historia.
– Det är en tillrättalagd historia som saknar trovärdighet, sa hon under slutpläderingen.
Även 29-åringens uppgifter bedömer hon som knapphändiga och utan trovärdighet.
Hon menar att den tekniska bevisningen, vittnesmålen och målsägandes historier stämmer väl överens. Att de dessutom stämmer överens med vittnet som tillhörde Andreas Karlssons gäng menar hon ytterligare stärker att de åtalade är skyldiga.
Gå till toppen