Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Himma

Så stylar mäklaren hemma hos sig själv

Följ med hem till Jannike och Eric Ebbing. De totalrenoverade sitt 20-talshus på tre månader.

Jannike Ebbing arbetar som mäklare. Hon och maken Eric Ebbing har ofta gäster på middag och bordet No Early Birds av formgivaren Per Söderberg har plats för många gäster. Stolar av Charles &Ray Eames.Bild: SOFI SYKFONT
När Jannike och Eric Ebbing tog över 20-talshuset på Limhamn i Malmö fick det en varsam totalrenovering. Här har det reseälskande paret sin fasta punkt.
För drygt två år sedan flyttade de från lägenheten på Gamla väster i Malmö till huset på Limhamn. Från ett livligt läge till ett lugnt, med cykelavstånd till centrala Malmö. Huset totalrenoverades, elen byttes, väggar togs bort, fönster byttes, fasaden och balkongen renoverades, nytt badrum med två duschar och ny fiskbensparkett med golvvärme lades in. På bara tre månader var allt klart. Här visar hon resultatet. Ännu fler bilder finns i appen Himma.
Jannike tycker om att göra stilleben av utvalda detaljer. På golvet ligger mörkbetsad fiskbensparkett med golvvärme. Kring inredningstidningarna står en kruka från Skultuna, spegel från Ilva och ljus från H&M Home.Bild: SOFI SYKFONT
– När vi tog över huset var det inrett i 70-talsstil och stuckaturer hade gått förlorade i tidigare renoveringar. Det jag är mest nöjd med är att huset återfått 20-talskänslan. Stuckaturen är ny, gjord på ett gammalt vis efter kopior på ritningar från 1929 då huset är byggt, sägerJannike.
Både Eric och Jannike är intresserade av inredning och läser gärna inredningstidningar.
– Det ska vara hemtrevligt, det får inte vara stelt, vänner med barn ska känna sig välkomna. Vi blandar billigt och dyrt med saker som har en mening för oss, vi köper mycket utomlands och allt har en historia. Vi har ungefär samma stil men jag fick jobba länge för Sarfatti-lampan, till slut gick Eric med på inköpet, berättar Jannike.
Vardagsrummet som bjuder på utsikt mot trädgården. Det är möblerat för socialt umgänge, teven är placerad vid en liten vägg i ett hörn. I taket hänger en ljuskrona, Sarfatti från Flos. Kuddar från Missoni, Ferm Living och Svenskt Tenn. Pall från Åhléns. Marmorbordet i turkos med mässingsunderrede kommer från OX Denmarq.Bild: SOFI SYKFONT
Möblering och inredningen är klar sedan länge, men kuddaroch detaljer på borden byts ut då och då. De väljer noga vad de lägger sina pengar på.
– Vi har inte lagt mycket pengar på soffgruppen. Blandar man med fina kuddar så ser möblerna dyra ut. Vi har också lagt mycket krut på lampor,säger Jannike.
I den vitmålade hallen hänger lampan Lux från Krebs. I hallen är det marmorgolv och väggarna är klädda med bröstpanel. Mässingshållaren till kläderna är egentligen en gardinstång.Bild: SOFI SYKFONT
Ett genomgående tema i parets hem är Frankrike med tyngdpunkt på Paris och Franska rivieran.
– Eric friade till mig under Eiffeltornet. Vi gifte oss i Skanör, sen kördes vi i en liten Fiat till restaurang Da Aldo där vi bjöd våra gäster på ost, chark, pizza och vin. Därefter bjöd vi 50 av våra gäster med buss och flyg till Cannes där vi festade i tre dagar. Vi hade filmare och fotograf med oss och i stället för tackkort skickade vi en 15 minuter lång film, berättar Jannike.
Husets rabatter och planteringar sköts av en trädgårdsmästare.
– När vi tog över huset tänkte jag att nu ska jag odla gräslök och mynta. Det är riktigt mysigt när vi är ute och fixar men vi har inte tid. Jobbet tar mycket och vi väljer att lägga tid på annat, sägerJannike.
Paret bytte köksluckor i köket som redan hade granitbänkskivor och stomme från Vedum. Askar från Ladurée och rosa tekopp av Kerstin Tillberg.Bild: SOFI SYKFONT
Så fort tillfälle ges reser Jannike och Eric utomlands, förutom Frankrike besöker de gärna Spanien och USA. Paret har en bostad i Miami och snart är bostaden i Marbella klar.
– Miami är härligt och när vi har möjlighet så drar vi dit. Det är vår retreat med vatten runtomkring och när vi är ute och promenerar dyker det då och då upp vilda delfiner. Eftersom det är så långt iväg går det inte att resa dit över en helg, därför köpte vi en bostad i Marbella där det är väldigt bra klimat. Vi har dessutom vänner som bor där, berättar Jannike.
Sovrum i vitt och beige. Sängen är alltid bäddad som på hotell, med många kuddar. Ett av rummen gjordes om till walk in-closet vilket gör att mans lipper garderober i sovrummet. I hörnan hänger Jannikes brudklänning. Garderober och matta från Ikea och sittpuff från Jotex.Bild: SOFI SYKFONT
HEMMA HOS
Här bor: Jannike Ebbing, 30, Eric Ebbing, 31 och hunden Nacho.
Var: Limhamn, Malmö.
Hur: Villa uppförd 1929, 200 kvm, 5 rum och kök.
Gör: Jannike är fastighetsmäklare. Eric jobbar i nöjes- och restaurangbranschen.
Övrigt: Jannike har drygt 34 000 följare på sitt Instagramkonto @bisse­_
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen