Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen vill inte betala skadestånd efter vägombyggnad

Kommunen vill inte betala skadestånd till den Ica-handlare på Östra Torn som menar att vägarbetena i närheten skadat hans affärer.

Sedan september förra året har kommunens olika vägarbeten försvårat tillvaron, menar Ica-handlaren Jörgen Fors. Men kommunen avvisar skadeståndskraven.Bild: Sandra Henningsson
Ica-handlaren Jörgen Fors har lämnat in ett skadeståndskrav på 598 000 kronor, som Sydsvenskan tidigare berättat. Skadeståndet rör utebliven försäljning, och Jörgen Fors har hotat att ta ärendet till Mark- och miljödomstolen.
Kommunen har låtit sitt försäkringsbolag och dess konsult titta på de två skadeståndsanmälningar som Jörgen Fors lämnat in, uppger Heléne Öhrström, tillförordnad chef på tekniska förvaltningen. Först var beloppet 126 000 kronor, men senare skrevs det upp till 598 000 kronor.
Inte i något fall har slutsatsen blivit att Ica-handlaren har rätt till något skadestånd.
Emma Berginger (MP) är ordförande i tekniska nämnden.Bild: Peter Frennesson
– Då är det bättre att det får prövas i domstol, säger Emma Berginger (MP), ordförande i tekniska nämnden.
Kunde ni ha gjort någonting annorlunda?
– Nej. Jag kan inte detaljerna hur man gjort vägdragningarna men jag känner mig trygg med att man försökt att ha bästa möjliga framkomlighet.
Emma Berginger menar också att ombyggnaden på sikt kan göra att butiken får ett större upptagningsområde.
Gå till toppen