Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Surf Shack öppnar nytt i Lunds saluhall

I början av augusti öppnar Surf Shack en ny hamburgerrestaurang – i Les Halles lokal i Lunds saluhall.

Surf Shacks restaurang på Västergatan i Malmö får ett lillasyskon om drygt en månad. Då öppnar Surf Shack i Lunds saluhall.Bild: Hussein El-Alawi
– Vi är väldigt glada. Det känns jättespännande att öppna i Lund och se hur stan kommer att ta emot vårt koncept, säger Fredrik Arvebro, som tillsammans med sin far Bertil Arvebro äger och driver hamburgerrestaurangen Surf Shack på Västergatan i Malmö.
Som Dygnet Runt tidigare rapporterat om, har Surf Shack under en längre tid velat etablera sig i både Lund och på Limhamn.
– I Lund har vi letat lokal i över ett år, men haft svårt att hitta något i rätt storlek. När vi varit i Lund så har vi ofta ätit på Les Halles, och efter att Dygnet runt skrev om att vi letade lokal så tog ägarna av Les Halles kontakt med oss, berättar Fredrik Arvebro.
Läs också Pålitlig med skavanker
På onsdagen håller Les Halles öppet för sista gången. När Dygnet Runt frågar varför Les Halles stänger skriver krögarna Fredrik Schillén, Johan Rundberg och Martin Andersson i ett mejl: "Det finns ingen självklar anledning, det är många olika faktorer som ligger till grund för vårt beslut att stänga Les Halles".
De skriver även: "Vi hade en dröm och fick förverkliga denna den 26 februari 2012. Det är få förunnat. Nu är det dags att gå vidare" samt: "Vi vill tacka alla gäster, medarbetare och leverantörer för dessa år och passar på att önska Fredrik och Bertil (Surf Shack) lycka till!"
På fredag tar Surf Shack formellt över Les Halles. Själva interiören kommer inte att genomgå någon större förändring, eftersom största delen av fasaden består av fönsterrutor som blickar ut mot Botulfsplatsen. Men några bord och stolar kommer att bytas ut och de obligatoriska surfbrädorna kommer att hängas upp på väggarna. Och köket får ett nytt stekbord som beställts in från USA.
Personalen i Lund har blivit erbjudna att arbeta kvar på den nya restaurangen.
– Det är bra för både dem och oss. Om de vill stanna kvar så kommer vi att internutbilda dem i vår restaurang i Malmö.
Fortsätter ni att leta efter en lokal på Limhamn?
– Nej, inte i nuläget. Vår tanke är att varje enhet inom Surf Shack ska kunna stå för sig själv. Därför kommer vi nu att lägga den tid och möda på Lund som krävs. Lite längre fram kanske vi fortsätter leta, säger Fredrik Arvebro.
Surf Shack i Lund öppnar preliminärt i början av augusti. När Dygnet Runt i vintras utsåg Malmös bästa krogar så blev Surf Shack klar tvåa i burgarklassen.
Gå till toppen